Makersfestival Zwolle

Robots programmeren, 3D-printen of droneracen? Op zaterdag 19 maart is op het voormalige Philips terrein het eerste Makersfestival in Zwolle! Hét festival voor uitvinders en ontdekkers van 8 tot 88 jaar. Voor iedereen die iets (of niets!) heeft met techniek, slimme innovaties en grappige uitvindingen.

Op zaterdag 19 maart wordt als afsluiting van de Week van de Techniek, het voormalige Philips terrein omgetoverd tot een creatieve broedplaats voor technische snufjes, hightech uitvindingen en grappige ontdekkingen. Dat alles met een vleugje kunst. Tussen 10 en 16 uur kunnen kinderen er van alles 'maken’ en bekijken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vuurwerk maken met Minecraft, zelf slijm ontwikkelen met Mad Science of hun eigen Lego-ontwerp laten bouwen door een robot.

Voor wie?
Op het Makersfestival kunnen vooral kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar ontdekken hoe leuk techniek en innovatie is. Maar ook voor vaders en moeders, opa’s en oma’s is er genoeg uit te vinden.

Waarom een Makersfestival?
Het Makerfestival wordt georganiseerd door Hogeschool Windesheim, Vrienden van Techniek en Sterk Techniekonderwijs Zwolle. Met als doel kinderen en jongeren te inspireren met techniek & technologie. Want techniek speelt natuurlijk een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. In de technische industrie, maar ook in bijvoorbeeld de zorg of in de creatieve sector. Techniek & technologie is overal en voor iedereen. Zélfs als kinderen misschien van zichzelf denken dat ze niet zo technisch zijn. Het Makersfestival laat zien hoe divers technologie is en kan -wie weet- zelfs helpen bij een profiel- of studiekeuze.

Deelnemer worden?
Heb je een workshop, mooie activiteit of bijzonder product waarmee je jongeren van 8 tot 88 inspireert voor techniek & technologie? Dat horen we graag! Je kunt je hier aanmelden. Wij kunnen je helpen om de activiteit zo te organiseren dat jongeren er maximaal plezier aan beleven, schakel ons dus gerust hiervoor in.

Meer info over het Makersfestival vind u onder http://www.makersfestivalzwolle.nl/

Fotogallerij

Activiteiten Wat staat er nog meer op het programma

Het hele jaar door organiseren wij en onze leden tal van activiteiten om de instroom in het technisch onderwijs te vergroten, de kwaliteit van de (praktijk)lessen te waarborgen en toekomstige en huidige technici blijvend te boeien en binden.

Samen gaan we het maken!