6 juni Uitvraag 'aanmelden techniek activiteiten 2024-2025'

Techniekpact Zwolle gaat een Techniekkaart lanceren Een interactieve website, waarop kinderen, na het maken van een leuke quiz, een groot aanbod aan technische activiteiten in de regio krijgen aangeboden. Het doel? Zorgen dat zij techniek op hun vizier krijgen, als mogelijke carrière richting in de toekomst.

De Techniekkaart werd ontwikkeld in samenwerking met Foster; een ontwikkelaar van digitale concepten. Op de website kunnen jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar op een speelse manier stellingen beantwoorden.

“Het gaat om laagdrempelige vragen, die ze met hulp van een slider makkelijk kunnen beantwoorden”, legt Dieke Hessels van Foster uit. “De mogelijke antwoorden hebben tags, die weer gekoppeld zijn aan een uiteenlopend palet van activiteiten, evenementen en workshops. De quizresultaten worden vervolgens in een roadmap getoond. Op een speelse manier komen kinderen zo in aanraking met technische activiteiten.”

Techniekkaart vullen

Om een zo groot en compleet mogelijk aanbod aan te bieden, verzoek ik scholen en bedrijven om de antwoorden via de link in te vullen

“Het gaat daarbij om bedrijven, scholen en andere organisaties die open dagen en workshops houden”, legt Anne-Marie Smits van Techniekpact Zwolle uit. “Dat kan gaan om eenmalige activiteiten, maar ook om bedrijven die bijvoorbeeld op een vaste dag in de maand iets organiseren. Ook kun je zelf een bezoek inplannen bij een technisch bedrijf. Met al deze activiteiten kunnen jongeren in de praktijk ontdekken hoe leuk techniek is.”

Doelgroep

De doelgroep is in eerste instantie kinderen van 10 tot en met 15 jaar. “We komen met hen in aanraking via hun ouders, leraren, decanen en mentoren”, vertelt Smits. “Linksom of rechtsom komen ze zo te weten dat de Metrokaart Techniek bestaat. Het doel is om nog meer kinderen en hun ouders te enthousiasmeren om de technische kant op te gaan.”

Dat betekent niet meteen dat zij een technische opleiding moeten gaan volgen, benadrukt Smits. “Techniek zit in zoveel dingen”, legt ze uit. “Daar sta je vaak niet bij stil. Ook de zorg maakt bijvoorbeeld veel gebruik van technische apparatuur. Door kinderen daar vroeg bewust van te maken, is de kans groter dat ze daar later affiniteit mee hebben.”

Oproep
Techniekpact Zwolle doet een oproep aan alle bedrijven, scholen en organisaties met technische activiteiten, om deze aan te melden voor de Techniekkaart .

Meer informatie of vragen per mail naar: annemariesmits@vvei.nl of telefonisch: 06 - 1906 7427

Fotogallerij

Activiteiten Wat staat er nog meer op het programma

Het hele jaar door organiseren wij en onze leden tal van activiteiten om de instroom in het technisch onderwijs te vergroten, de kwaliteit van de (praktijk)lessen te waarborgen en toekomstige en huidige technici blijvend te boeien en binden.


  • Good Practices W&T


  • Good Practices Basisonderwijs


  • Adviesgesprekken W&T


  • Level One

Samen gaan we het maken!