6 december 2018 Remco Tanke, nieuwe penningmeester van de Vrienden van Techniek:

“Ik ben blij mij verdienstelijk te mogen maken voor de Vrienden van Techniek”. Remco Tanke is de nieuwe penningmeester van de Vrienden van Techniek (VvT). Graag stelt hij zich voor: “De doelen van de VvT herken ik ook in mijn dagelijkse werk.”

Remco is actief als senior HR-adviseur extern bij Van der Sluis Technische Bedrijven in Genemuiden: “Eerder was ik niet echt bekend met het werk van de VvT. Vanuit de organisatie waar ik nu werk, ben ik voor de functie van penningmeester gevraagd. Nadat ik mij in het concept van de VvT had verdiept, was ik vrij snel overtuigd van nut en noodzaak. Immers, ook bij Van der Sluis Technische Bedrijven doen we er alles aan om goed opgeleide jonge technici te vinden en aan ons te binden. De uitdaging van de VvT herken ik ook als de onze. Ik heb deze functie dan ook met plezier aanvaard. In mijn eerdere werkverleden zag ik die noodzaak ook al, maar werkte ik in de uitzendsector. Vanuit specifiek die sector is het lastig om je aan te sluiten bij gremia zoals de VvT. Nu, vanuit Van der Sluis Technische Bedrijven, kan dit wel en daar ben ik blij mee.” Uiteraard is Van der Sluis Technische Bedrijven aangesloten bij de VvT als gewaardeerde vriend.

Ervaring met financiën

Remco volgt Leon Hofman op die zich jarenlang verdienstelijk maakte als penningmeester, naast zijn dagelijkse werk voor Breman. Remco: “Hoewel ik in mijn HR-werk geen strikt financiële functie heb, ben ik vanuit dit perspectief wel betrokken bij tariefbepalingen en prijsafspraken. Die ervaring en expertise neem ik mee naar mijn penningmeesterschap voor de VvT.”

Fondsen

De VvT is sterk afhankelijk van financiën van buiten die hen helpt hun waardevolle werk te doen. Remco: “We koersen uiteraard op het werven van fondsen. Je ziet dat er momenteel budgetten beschikbaar komen voor het werk waar de VvT zich hard voor maakt. Maar mijn functioneren als penningmeester is nu nog te pril om daar al uitspraken over te kunnen doen.”

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Ook het Deltion College kijkt terug op geslaagde Week van de Techniek

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Inspirerende netwerkbijeenkomst samenwerking bedrijven en basisscholen

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Sterk Techniekonderwijs in de regio Kampen

Lees meer »
Samen gaan we het maken!