Ondernemer in de techniekbranche? Word onze vriend!

Om het gat op de technische arbeidsmarkt in de regio Zwolle te dichten, hebben we jou als ondernemer in de technische sector nodig. Word onze vriend en help ook om de regio Zwolle gepassioneerde technici te bezorgen. Alleen samen kunnen we het maken!

  • Vergroot de instroom
  • Waarborg de kwaliteit
  • Blijf boeien en binden
Over Vrienden van Techniek - Ondernemers

Gastlessen Inspireer studenten!

Een mooie en leerzame manier om leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs en studenten uit het beroepsonderwijs kennis te laten maken met de wereld van techniek, vormt het geven van gastlessen. Als ondernemer in de technische branche zien leerlingen en studenten jou als rolmodel. Een persoonlijk verhaal over je studie, je keuzes, je werkzaamheden en je passie voor techniek zal inspireren!

Geef je op als gastdocent
Vrienden van Techniek - Ondernemers - Gastlessen

Bedrijfsexcursies Ga de werkvloer op!

Om het imago af te schudden dat werken in de techniek vies en vuil werk is, vormt een kennismaking met de werkelijke praktijk een prima middel.Open daarom de deuren van je bedrijf en laat leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs en studenten uit het technisch beroepsonderwijs zien hoe leuk het is om in jouw onderneming te werken. Zo wordt techniek een belevenis op zich.

Meld je aan voor een bedrijfsexcursie
Vrienden van Techniek - Ondernemers - Bedrijfsexcursies

Stages Breng studenten naar de werkvloer!

Door kwalitatief goede stageplaatsen aan te bieden met intensieve praktijkbegeleiding, kun je zelf de toekomstige technici voor jouw bedrijf klaarstomen. Leerlingen en studenten uit het voortgezet en technisch beroepsonderwijs maken zo bij jouw bedrijf kennis met de beroepspraktijk, kunnen aan de slag met wat ze in hun opleiding geleerd hebben en groeien op in jouw bedrijfscultuur.

Bied een stageplaats aan
Vrienden van Techniek - Ondernemers - Stages

Deskundigheid bevorderen Houd technisch onderwijs up-to-date!

Voor technische docenten is het belangrijk op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in de branche. Alleen dan is de juiste begeleiding tijdens stages, het juiste advies bij keuzes en de juiste inzet van lesmateriaal- en middelen mogelijk. Deel daarom je kennis en ervaringen om het technisch onderwijs up-to-date te houden.

Deel je kennis en ervaring
Vrienden van Techniek - Ondernemers - Deskundigheid bevorderen

Kennisbijeenkomsten bezoeken Leer van branchegenoten!

Tal van bedrijven en onderwijsinstellingen hebben zich al aangesloten bij ons netwerk. Samen delen ze de verantwoordelijkheid om de technische branche in de regio te versterken. Leer ook van je branchegenoten en sluit je aan bij ons netwerk, dat meerdere keren per jaar bijeenkomt om na te denken over oplossingen, uitdagingen en nieuwe activiteiten.

Voeg je bij ons netwerk
Vrienden van Techniek - Ondernemers - Kennisbijeenkomsten bezoeken

Bedrijfsproblematiek inbrengen Laat studenten jouw casus oplossen!

Het technische beroepsonderwijs trekt doeners en denkers met oog voor detail. Ze gaan graag aan de slag met bedrijfsproblemen uit de praktijk. Twijfel dus niet om jouw problematiek als casus in te brengen. Onze studenten kijken met een open blik naar je vraagstuk en bieden vaak oplossingen waar je eigen team niet aan dacht.

Breng je casus in
Vrienden van Techniek - Ondernemers - Bedrijfsproblematiek inbrengen

Docenten leveren Bied je personeel een nieuwe uitdaging!

We willen graag bevorderen dat vakmensen uit het technische bedrijfsleven les gaan geven in het technisch onderwijs. Om die koppeling tussen professionals en hun nieuwe didactische rol snel en vakkundig te maken, bieden we een traject voor het behalen van het pedagogisch-didactisch diploma aan. Zo bied je jouw personeel een nieuwe uitdaging naast hun baan.

Lever een docent
Vrienden van Techniek - Ondernemers - Docenten opleiden

Bijscholing medewerkers Speel in op technische vooruitgang!

Actuele vakkennis is van belang om in te spelen op alle ontwikkelingen in de technische branche. In ons netwerk van vrienden bevinden zich daarom verschillende partijen die een interessant opleidings-, cursus- en trainingsaanbod aanbieden. Ze verzorgen maatwerktrajecten die ze in samenspraak met jou opstellen voor iedere afzonderlijke medewerker of voor het voltallige personeel.

Vraag bijscholing aan
Vrienden van Techniek - Ondernemers - Bijscholing medewerkers

Activiteiten organiseren Zet de technische sector op de kaart!

Of het nou om kinderen, tieners of jongvolwassenen gaat; allemaal zijn ze van nature nieuwsgierig en leergierig en willen ze ontdekken en onderzoeken. Ze leren vooral door te doen en te ervaren. Daarom organiseren we tal van techniekactiviteiten voor het primair, voortgezet en technisch beroepsonderwijs om deze onderzoekende en ondernemende houding te stimuleren en de technische sector op de kaart te zetten.

Neem deel aan activiteiten
Vrienden van Techniek - Ondernemers - Activiteiten organiseren
Wij waarborgen de kwaliteit van technisch onderwijs!

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Techniekpact Zwolle lanceert interactieve Techniekkaart

Lees meer »
Vrienden van Techniek

TECHNIEKPACT ZWOLLE ZORGT VOOR VERBINDING, MAAR VOORTBESTAAN OP DE TOCHT

Lees meer »
Samen gaan we het maken!