Werkzaam in het onderwijs? Word onze vriend!

Om het gat op de technische arbeidsmarkt in de regio Zwolle te dichten, hebben we jou als onderwijskracht in het primair, voortgezet of technisch beroepsonderwijs nodig. Word onze vriend en help ook om de regio Zwolle gepassioneerde technici te bezorgen. Alleen samen kunnen we het maken!

  • Vergroot de instroom
  • Waarborg de kwaliteit
  • Blijf boeien en binden
Over Vrienden van Techniek - Onderwijs

Gastlessen Inspireer studenten!

Een mooie en leerzame manier om leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs en studenten uit het beroepsonderwijs kennis te laten maken met de wereld van techniek, vormt het uitnodigen van professionals uit de technische branche om gastlessen te geven. Kinderen, tieners en jongvolwassenen zien deze professionals als rolmodel. Een persoonlijk verhaal over de studie, de keuzes, de werkzaamheden en de passie voor techniek van deze professional zal inspireren!

Vraag een gastles aan
Vrienden van Techniek - Onderwijs - Gastlessen

Bedrijfsexcursies Ga de werkvloer op!

Om het imago af te schudden dat werken in de techniek vies en vuil werk is, vormt een kennismaking met de werkelijke praktijk een prima middel. Bezoek daarom de werkvloer van technische bedrijven en laat leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs en studenten uit het technisch beroepsonderwijs zien hoe leuk het is om in de technische branche te werken. Zo wordt techniek een belevenis op zich.

Meld je aan voor een bedrijfsexcursie
Vrienden van Techniek - Onderwijs - Bedrijfsexcursies

Stages Breng studenten naar de werkvloer!

Door kwalitatief goede stageplaatsen te regelen met intensieve praktijkbegeleiding, kun je leerlingen en studenten uit het voortgezet en technisch beroepsonderwijs klaarstomen als technici van de toekomst. Ze maken zo in een bedrijfsomgeving kennis met de beroepspraktijk, kunnen aan de slag met wat ze in hun opleiding geleerd hebben en snuiven een stuk bedrijfscultuur op.

Regel een stageplaats
Vrienden van Techniek - Onderwijs - Stages

Deskundigheid bevorderen Houd technisch onderwijs up-to-date!

Voor technische docenten is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in de branche. Alleen dan is de juiste begeleiding tijdens stages, het juiste advies bij keuzes en de juiste inzet van lesmateriaal- en middelen mogelijk. Deel daarom je kennis en ervaringen om het technisch onderwijs up-to-date te houden.

Deel je kennis en ervaring
Vrienden van Techniek - Onderwijs - Deskundigheid bevorderen

Kennisbijeenkomsten bezoeken Leer van branchegenoten!

Tal van bedrijven en onderwijsinstellingen hebben zich al aangesloten bij ons netwerk. Samen delen ze de verantwoordelijkheid om de technische branche in de regio te versterken. Leer ook van je branchegenoten en sluit je aan bij ons netwerk, dat meerdere keren per jaar bijeenkomt om na te denken over oplossingen, uitdagingen en nieuwe activiteiten.

Voeg je bij ons netwerk
Vrienden van Techniek - Onderwijs - Kennisbijeenkomsten bezoeken

Bedrijfsproblematiek inbrengen Laat studenten praktijkcasussen oplossen!

Het technische beroepsonderwijs trekt doeners en denkers met oog voor detail. Ze gaan graag aan de slag met bedrijfsproblemen uit de praktijk. Twijfel dus niet om problematiek uit de technische ondernemerspraktijk als casus in te brengen in het onderwijs. Studenten kijken met een open blik naar vraagstukken en bieden oplossingen waar niemand aan dacht.

Zoek een praktijkcasus
Vrienden van Techniek - Onderwijs - Bedrijfsproblematiek inbrengen

Docenten opleiden Bied technische professionals een nieuwe uitdaging!

We willen graag bevorderen dat vakmensen uit het technische bedrijfsleven les gaan geven in het technisch onderwijs. Om die koppeling tussen professionals en hun nieuwe didactische rol snel en vakkundig te kunnen maken, bieden we een traject voor het behalen van het pedagogisch-didactisch diploma aan. Geef technische professionals ook de ruimte voor een nieuwe uitdaging naast hun baan.

Help technische docenten op te leiden
Vrienden van Techniek - Onderwijs - Docenten opleiden

Bijscholing docenten Speel in op technische vooruitgang!

Actuele vakkennis is van belang om in te spelen op alle ontwikkelingen in de technische branche. In ons netwerk van vrienden bevinden zich daarom verschillende partijen die een interessant opleidings-, cursus- en trainingsaanbod aanbieden. Ze verzorgen maatwerktrajecten die ze voor iedere afzonderlijke docent of voor het voltallige onderwijsteam aanbieden.

Vraag bijscholing aan
Vrienden van Techniek - Onderwijs - Bijscholing docenten

Activiteiten organiseren Ze de technische sector op de kaart!

Of het nou om kinderen, tieners of jongvolwassenen gaat; allemaal zijn ze van nature nieuwsgierig en leergierig en willen ze ontdekken en onderzoeken. Ze leren vooral door te doen en te ervaren. Daarom organiseren we tal van techniekactiviteiten voor het primair, voortgezet en technisch beroepsonderwijs om deze onderzoekende en ondernemende houding te stimuleren en de technische sector op de kaart te zetten.

Neem deel aan activiteiten
Vrienden van Techniek - Onderwijs - Activiteiten organiseren
Wij vergroten de instroom in het technisch onderwijs!

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Twee nieuwe bedrijven bij de Vrienden van Techniek geven hun visie:

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Voortgezet onderwijs, hbo en bedrijfsleven werken samen, doet u mee?

Lees meer »
Samen gaan we het maken!