2018 een bijzonder jaar

Voor de Vrienden van Techniek is 2018 een bijzonder jaar. We zetten onze beproefde koers zelfstandig verder. Dit doen we samen met de leden uit de installatie- en elektrotechniek, aangevuld met een aantal mooie bedrijven uit de werktuigbouw.

Tegelijkertijd, en dit is verheugend, merken we dat we goed aansluiten bij de activiteiten van het Techniekpact Zwolle. Alle betrokkenen, vanaf de landelijke politiek tot en met Techniekpact Zwolle en de Vrienden van Techniek, zien dat techniek in onze maatschappij steeds meer mogelijk maakt. Die actuele focus, plus de middelen die daarvoor vrij komen, geven ons de kans om samen met het Techniekpact in de regio Groot Zwolle onze doelen te bereiken. De Vrienden van Techniek kijken uit naar een goede samenwerking met het Techniekpact Zwolle. Om dit te onderstrepen, treft u in deze uitgave van onze nieuwsbrief een interview aan met Jan de Graaf, de nieuwe en gewaardeerde programmamanager van het Techniekpact.

Nieuw bloed voor de Vrienden van Techniek
Niet alleen mochten we nieuwe leden verwelkomen, zoals de Technische Unie: ook de Vrienden van Techniek zelf zijn versterkt! In Anneke Reuvers hebben we een ervaren projectmanager gevonden voor specifiek de Week van de Techniek. Tegelijkertijd heeft Michèl van der Feen onze gelederen versterkt als tactisch-strategisch projectleider. Hij zal vooral op de juiste niveaus de contacten leggen en onderhouden met aansluitende partijen, zoals uiteraard het Techniekpact. Samen met de programmamanager van het Techniekpact zal Michèl uitvoering gaan geven aan wat de Vrienden van Techniek als opdracht hebben vanuit het Techniekpact. Een opdracht die feitelijk goed aansluit op wat wij als Vrienden van Techniek al zolang als focus hebben: jongeren warm laten lopen voor het kiezen voor een technische opleiding, wat belangrijk en actueel is en aansluit op de behoefte van het bedrijfsleven. Evenals werknemers die al in de techniek werkzaam zijn, stimuleren én de kans geven om zich te blijven ontwikkelen. Kortom, cruciale versterkingen van ons fundament. Beide nieuwe collega’s stellen zich in deze nieuwsbrief graag aan u voor.

Samengevat gaan we een bijzonder jaar in binnen onze lange geschiedenis, met twee cruciale kernwoorden: samenwerken en verbinden!

Matthijs Breel
Voorzitter Vrienden van Techniek

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Techniekpact Zwolle lanceert interactieve Techniekkaart

Lees meer »
Vrienden van Techniek

TECHNIEKPACT ZWOLLE ZORGT VOOR VERBINDING, MAAR VOORTBESTAAN OP DE TOCHT

Lees meer »
Samen gaan we het maken!