1 februari 2021 Buitenkans voor Overijssels MKB: subsidie ‘Jongeren in het MKB’

Onze altijd actieve provincie Overijssel doet het MKB een prachtige handreiking met de gloednieuwe subsidie ‘Jongeren in het MKB’. In totaal ligt er in 2021 maar liefst € 1.200.000 klaar. Ideaal voor u als vriend van de Vrienden van Techniek. Omdat aanbiedingen van subsidies vaak wat complex zijn geformuleerd, geven wij u graag de heldere highlights.

Wat is het doel? De subsidie ‘Jongeren in het MKB’ is bedoeld om jongeren te behouden voor de regionale en provinciale economie. Ook wil de provincie meer jongeren aantrekken die praktisch en theoretisch zijn opgeleid.

Wat is de insteek?
Starters, stagiaires en BBL’ers vormen de toekomst van Overijssel. Dus kunnen MKB-bedrijven een bijdrage ontvangen voor het in dienst nemen van een starter op de arbeidsmarkt of de interne begeleiding van een stagiair of BBL’ers.

Voor wie? Deze subsidie is bestemd voor ondernemers en werkgevers in het MKB met een vestiging in Overijssel. Dus ook techniekbedrijven zijn welkom een aanvraag in te dienen.

Wat krijgt u?

  • De subsidie voor het in dienst nemen van een starter op de arbeidsmarkt is € 10.000 per aanvrager.
  • De subsidie voor de interne begeleiding van een stagiair loopt van € 1.500 tot € 3.000 per aanvrager.
  • De subsidie voor de interne begeleiding van een BBL’er loopt van € 5.000 tot € 10.000 per aanvrager.

Welke spelregels gelden er?

  1. U heeft een MKB-onderneming met een vestiging in Overijssel en de werkzaamheden van de starter, stagiair of BBL’er vinden plaats in de Overijsselse vestiging.
  2. De arbeidsovereenkomst is niet afgesloten door een intermediair.
  3. U kunt een aanvraag doen voor 1 starter, 2 stagiaires en/of 2 BBL’ers. Dit mag in één aanvraag, maar ook in meerdere aanvragen.

Tot wanneer kunt u aanvragen?
U kunt tot uiterlijk 30 juni 2021 uw aanvraag indienen zolang er budget beschikbaar is.

Eenvoudig aanvragen? Het aanvraagformulier voor de subsidie “Jongeren in het MKB” vindt u via deze link:https://forms.overijssel.nl/subsidie/294-jongeren-inhet-m/. Het advies van de Vrienden van Techniek? Doen!

Meer weten?
Check het zelf: https://www.overijssel.nl/loket/subsidie/regionale-economie/jongeren-mkb/

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Een kijkje in de keuken, Beenen tijdens Corona.

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Een kijkje in de keuken, Breman tijdens Corona.

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Een kijkje in de keuken, Hanzestrohm tijdens Corona.

Lees meer »
Samen gaan we het maken!