Een paar van onze vrijwilligers aan het woord, Iris Hoogkamer

“De Week van de Techniek geeft veel positieve energie” Iris Hoogkamer is recruiter/projectmanager bij PP personeelsdiensten b.v. Met hart en ziel deed zij als vrijwilliger opnieuw mee met de recente Week van de Techniek in Zwolle: “Al inspireren we maar één kind om voor techniek te kiezen.”

Iris focust in haar werk als recruiter voornamelijk op de maakindustrie met veel technische functies: “PP personeelsdiensten wil een actieve en positieve bijdrage leveren aan de arbeidsmarkt, niet alleen zakelijk maar ook maatschappelijk. Dus dragen wij ook via vrijwilligerswerk iets bij aan de schaarse vijver van technisch talent waarin we met elkaar hengelen naar de beste kandidaten. Ik woon zelf in Zwolle sinds enkele jaren en heb mij aangesloten bij de Vrienden van Techniek. In het licht hiervan deed ik in maart mee als vrijwilliger aan de Week van de Techniek. Ik vind het mooi om die bijdrage te kunnen leveren in mijn vrije tijd, hoe klein die bijdrage misschien ook is. Want in mijn werk beleef ik elke dag heel tastbaar hoe groot het tekort aan technische mensen is en nog gaat worden.”

Praktische inzet
Iris deed vaker mee als vrijwilliger aan de Week van de Techniek: “In Zwolle is dit inmiddels voor de derde keer. Mijn bijdrage dit keer was specifiek een dag ondersteuning geven toen de leerlingen het Deltion College bezochten. Ik hielp hen met de werkstukken en verder alles in goede banen leiden, voor zover mogelijk. Eveneens heb ik voornamelijk regelend geholpen tijden de open bedrijvendag, aan het eind van de Week van de Techniek.”

Veel voldoening
De meeste voldoening haalt Iris uit de omgang met de leerlingen zelf: “Alle kinderen zijn enthousiast, eigenlijk is niemand negatief. Dat geeft veel energie. Ook vind ik het prachtig dat we met zoveel vrijwilligers in staat zijn een dergelijk mooi en groot evenement te organiseren. Mijn bijdrage is klein, en ik vind het dan ook heel bijzonder om te zien dat veel vrijwilligers er maar liefst een hele week staan.”

Nog meer de voordelen van technische carrière benadrukken
Iris: “Als er door de Week van de Techniek ook maar bij één kind een zaadje wordt geplant om later voor techniek te kiezen en we zien hem of haar terug op de arbeidsmarkt, dan is onze moeite al zinvol. We zouden nog meer kunnen benadrukken, ook bij de ouders van deze kinderen, dat er later in de techniek een goede loopbaan met een prima salaris op hen wacht bij bedrijven die hele mooie dingen maken.”

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

MAKERSFESTIVAL IN ZWOLLE EEN GROOT SUCCES

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Input techniek activiteiten regio Zwolle

Lees meer »
Vrienden van Techniek

EERSTE OPEN BEDRIJVENDAG MARSLANDEN SMAAKT NAAR MEER

Lees meer »
Samen gaan we het maken!