Groot animo voor 10de regiofinale FIRST LEAGO LEAGUE Zwolle!

Op donderdag 23 en vrijdag 24 november 2017 organiseert Deltion College voor de 10de keer de regiofinale van de FIRST LEGO LEAGUE! Ruim 1400 jongeren maken kennis met (robot)techniek en wetenschap.

Deelnemers
De regiofinale in het Deltion College is erg in trek. Naast regio Zwolle sluiten ook teams uit Hardenberg, Ermelo, Raalte, Epe, Nunspeet, Wijhe, Ommen, Kampen, Ommen, Urk, Wezep, Nieuwleusen en Apeldoorn aan.

Programma
Vanaf september zijn wedstrijdteams bezig met de voorbereidingen op school. Van het programmeren van een robot tot een presentatie over het centrale thema. De projectopdracht van dit seizoen is de wijze waarop mensen water vinden, transporteren, gebruiken en afvoeren te verbeteren.

Op 24 en 25 november worden teams op vier punten beoordeeld: een presentatie over het thema, het voltooien van missies met legorobots in de wedstrijdarena, robottechniek en teamwork.

Toeschouwers
Voor de toeschouwers zijn allerlei technische doe-activiteiten georganiseerd.

Onderwijsleerproject
De FIRST LEGO League is niet alleen een leerproject voor de basis- en vo-leerlingen maar ook voor studenten van het Deltion College. Dit jaar werken ruim 200 studenten van de opleidingen Mechatronica, Mediavormgeving, Podiumtechniek & Audiovisueel, Elektrotechniek, ICT, Meubel en Hout techniek, Verf en applicatietechniek, Installatietechniek, Zorg, Mode en Optiek mee. Zij verzorgen o.a. de technische doe-activiteiten.

Bedrijven
Naast Windesheim is ook het Drents Overijssels Delta als partner aan het evenement verbonden. Bwefar, Robert Pack, VVEI en Arexx verzorgen o.a. een mooie doe-activiteit.

Geïnteresseerden zijn donderdag 23 en vrijdag 24 november vanaf 9.45 uur welkom op het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle. Voor een impressie kijk: https://www.youtube.com/watch?v=pcrcmYeTdVg

Mocht u als bedrijf een bijdrage willen leveren aan het evenement neem dan contact op met projectleider FIRST LEGO League Zwolle Ellen Geerts via ewjgeerts@deltion.nl.

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

MAKERSFESTIVAL IN ZWOLLE EEN GROOT SUCCES

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Input techniek activiteiten regio Zwolle

Lees meer »
Vrienden van Techniek

EERSTE OPEN BEDRIJVENDAG MARSLANDEN SMAAKT NAAR MEER

Lees meer »
Samen gaan we het maken!