Het PDD-traject is nú al een succes!

Robert-Jan de Vries namens OTIB: “Het PDD-traject is nú al een succes!”. ”Het verhaal van Marco Siemens juich ik volledig toe. Prachtig dat hij gekozen heeft voor dit bijzondere PDD-project. Deze aanpak bewijst dat juist de gezamenlijkheid van bedrijfsleven en onderwijs tot gerichte oplossingen kan komen. Hiermee gaan we concreet het aankomende tekort aan docenten aanpakken. We bewijzen hiermee dus dat het écht kan. Het is zelfs zo succesvol dat we het vanaf september 2017 techniekbreed gaan doorzetten met de collega’s uit de metaal- en maakindustrie.”

“Dit is daarmee dé sleutel tot de kluis om het docententekort op te helpen lossen. Bij de intake van de kandidaten vragen we ook heel goed door om zo over-en-weer de verwachtingen maximaal op elkaar af te stemmen. Daardoor scoren we met dit project een hoog slagingspercentage. Het bedrijfsleven vraagt om de afstemming tussen de beroepspraktijk en hetgeen op school aangeboden wordt. Het gat daartussen helpen we dichten met dit specifieke project. Kortom, dit is iets wat iedereen wil!”

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Terugblik bijeenkomst 'Aantrekkelijk werkgeverschap voor technici?!'

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Regionale Techniek Bedrijvendag bij LUX038 inspireert en verbindt

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Bijeenkomst Vrienden van Techniek, 4 juli a.s. 'Aantrekkelijk werkgeverschap voor technici?!'

Lees meer »
Samen gaan we het maken!