Het UWV steunt specifiek dit project heel bewust

Dennis Beks, senior adviseur van het WerkgeversServicepunt: “Het UWV steunt specifiek dit project heel bewust. Ik ben er vanaf het begin bij betrokken geweest om het bijbehorende proces uit te werken. Mijn collega Raymond Vollmer heeft de werkzoekenden geselecteerd, samen met Janine Northausen, en hen samen met de verschillende partijen gesproken.”

Dennis: “We willen graag dat werkzoekenden duurzaam aan het werk gaan. De arbeidsmarkt trekt aan en via uitzendbureaus kunnen mensen snel aan de slag, maar na de piek zitten ze ook direct weer zonder werk. Wat het UWV graag nastreeft, is mensen die nu in een kansarme sector zitten en weinig kans maken op werk voor een langere tijd, enthousiast te maken om te gaan werken in de installatietechniek. Het UWV investeert dus bewust in dit soort trajecten in de hoop deze mensen nooit meer terug te zien bij het UWV. Kortom, voor een lange tijd aan het werk in een kansrijke sector.”

Structureel aanpakken
Het project zoals nu omschreven in het interview met Johan van Dijk is een pilot voor de installatietechniek. Dennis: “We zijn heel benieuwd om te zien hoeveel mensen in deze pilot na drie maanden een betaalde baan vinden. Een cruciale vraag! We gaan daarom ook evalueren of we het zo goed doen, of dat wellicht onderdelen van de opleiding, zoals scholing of stage, langer of juist korter moeten duren. We gaan dat dus goed evalueren. Kijk, in de techniek trekt het enorm aan en we doen meerdere projecten in deze sector. De kunst is nu om werkzoekenden enthousiast te maken voor kansrijke beroepen in de techniek. De installatietechniek vormt momenteel een eerste pilot en hopelijk wordt dit soort projecten een structurele dienstverlening. Dat is wel het doel!”

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Twee nieuwe bedrijven bij de Vrienden van Techniek geven hun visie:

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Voortgezet onderwijs, hbo en bedrijfsleven werken samen, doet u mee?

Lees meer »
Samen gaan we het maken!