"Het was eigenlijk heel logisch dat Hulstflier Zwolle lid werd van Vrienden van Techniek"

Vrienden van Techniek heeft er een zeer gewaardeerde nieuwe ‘vriend’ bij: HulstFlier lnstallateurs Zwolle. Tijd om nader kennis te maken met dit bijzondere bedrijf. Rob Winkelaar, vestigingsmanager HulstFlier lnstallateurs Zwolle: “Techniek moet je bij de jeugd met schwung brengen.”

Rob Winkelaar

Hulstflier is een landelijk opererende totaalinstallateur met vestigingen in Elburg, Dordrecht en Zwolle. Die laatste vestiging is 1,5 jaar geleden van start gegaan. Rob Winkelaar: “In Zwolle zijn wij gevestigd om vooral Zwolle en het noordelijke gebied te bedienen. De markt trekt aan en we zien potentie in deze regio. We zijn hier begonnen tijdens de laagconjunctuur en veren nu mee omhoog met de opkomende markt. Er zijn gewoon kansen voor mensen die nu vooraan staan. We zien dat bedrijven weer geneigd zijn te investeren in een stukje installatietechniek.”

Waarmee maakt Hulstflier het verschil?
“Wij maken het verschil door het aanbieden van een totaalpakket, maar ook een zeer klantgerichte benadering. Dat bewijzen wij onder andere door ons in de groeimarkt Zwolle te vestigen en daar dicht op de klanten te kunnen opereren. Daar waar het werk is, zitten wij. We hebben bijvoorbeeld contracten met zorginstellingen in het Zwolse die het waarderen dat wij hen lokaal heel snel en flexibel van onderhoud voorzien. Met in Elburg een “grote broer” die ons back up geeft als het gaat om aanvullende know how en certificeringen.”

Wat vindt u van het werk van Vrienden van Techniek?
“Ik ben Zwollenaar en was via mijn vorige werkgever al goed bekend met de activiteiten van Vrienden van Techniek en heb ook meegedraaid met de open dagen in het kader van de Week van de Techniek. Daar zag ik de positieve waarde zeker van in. Mijn drie kinderen hebben allemaal die open dagen bezocht. Heel positief, niet zozeer omdat je iederéén er van wil overtuigen toch maar techniek te kiezen. Ik vind het sowieso ook belangrijk dat kinderen die uiteindelijk niet voor techniek gaan kiezen, toch op jonge leeftijd kennis nemen van techniek en wat er allemaal mee mogelijk is. Als we alleen al dat besef bij jonge kinderen kweken, dan is er al heel veel gewonnen.”

Is het lastig voor HulstFlier om jonge technici binnen te halen?
“De laatste tijd gaat het iets beter en wellicht heeft de inzet van Vrienden van Techniek daar aan bijgedragen. Maar lang leefde het idee dat techniek een soort derderangs keuze zou zijn. Geef je schwung aan de mooie en interessante kanten van techniek, bijvoorbeeld op de open dagen tijdens de Week van de Techniek, dan kun je vooral ook ouders er goed van overtuigen dat techniek bij nader inzien heel veel mogelijkheden biedt voor hun kinderen. Die overtuiging heb ik altijd gehad. Kijk, normaal kom je als ouder en kind niet snel bij een installatiebedrijf binnen. Maak je dat bezoek dan ook nog eens extra interessant, dan geef je kinderen en ouders écht het gevoel dat ze mee kunnen kijken in de keuken van techniek. Je hebt dan een unieke kans iets te zaaien wat je later wellicht kunt oogsten.”

Heeft u contact met het technisch onderwijs in de regio?
“Ja, maar dit loopt via onze vestiging in Elburg. Op dit moment bereidt een collega van mij bijvoorbeeld een instructieles voor een technische school in Kampen voor, bij het uitdelen van de duspels van Vrienden van Techniek. Daarnaast hebben wij binnen het bedrijf een vaste contactpersoon voor alle overleg met het onderwijs. Ik heb vanuit Zwolle rechtstreeks contact met het Deltion College voor stagiairs en dergelijke activiteiten. We zitten hier nu 1,5 jaar en hebben al drie stagiairs mogen ontvangen. We pionieren hier in Zwolle volop en we zijn nog relatief klein. Dus die jongens konden van alles aanpakken en meemaken, zoals het meelopen met onze vaste monteurs.”

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Twee nieuwe bedrijven bij de Vrienden van Techniek geven hun visie:

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Voortgezet onderwijs, hbo en bedrijfsleven werken samen, doet u mee?

Lees meer »
Samen gaan we het maken!