24 maart 2022 Het zit er weer op, de Week van de Techniek

Een week vol techniek en een week vol energie. Leerlingen van groep 7 & 8 van basisscholen uit de regio Zwolle zijn tijdens de Week van de Techniek weer ondergedompeld in de techniek en de mogelijkheden van techniek.

1.600 leerlingen uit de groepen 7 & 8 van basisscholen verdeeld over een week vol techniek en energie, daarmee hebben we de 18e editie van de Week van de Techniek weer achter de rug. Nadat de twee vorige edities in 2020 en 2021 niet door onder gaan, was het enthousiasme van leerlingen (en begeleiders) goed merkbaar. De Week van de Techniek wordt georganiseerd door de vrienden van Techniek in samenwerking met Deltion College, Windesheim en Sterk Techniekonderwijs. Op het Deltion College werden ze weer getrakteerd op allerlei activiteiten rondom techniek. Doelstelling is en blijft om basisschoolkinderen een reƫel beeld te geven over techniek en inzicht te geven in hun eigen mogelijkheden daarbinnen.


Naast een stukje entertainment, met een heuse quiz, zijn ze zelf aan de slag gegaan met een werkstuk om energie op te wekken en om te zetten in beweging. Ook hebben ze mogen ruiken aan de diversiteit van techniek aan de hand van een rondleiding door Deltion, langs de verschillende technische opleidingen. Van luchtvaart, tot bouw, tot meubelmaken, tot metaalbewerking, motorvoertuigtechniek, tweewielertechniek, elektrotechniek tot installatietechniek. Zomaar een greep uit de mogelijkheden binnen techniek.

Aansluitend was er op de vrijdagmiddag en -avond de mogelijkheid om bij een aantal technische bedrijven een kijkje achter de schermen nemen. Hanzestrohm, BK Alu, Nijhof Bouw en de Breman Academy hadden hun deuren geopend voor de kinderen en hun ouders/begeleiders om ook in het echt te komen proeven en ruiken.

Fotogallerij

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Techniekpact Zwolle lanceert interactieve Techniekkaart

Lees meer »
Vrienden van Techniek

TECHNIEKPACT ZWOLLE ZORGT VOOR VERBINDING, MAAR VOORTBESTAAN OP DE TOCHT

Lees meer »
Samen gaan we het maken!