12 maart 2019 Inspirerende netwerkbijeenkomst samenwerking bedrijven en basisscholen

Afgelopen woensdag 6 maart heeft een zeer inspirerende netwerkbijeenkomst plaatsgevonden bij Enexis in Zwolle. Een mooie samenwerking tussen het KWTO en de Vrienden van Techniek, met ruim 120 deelnemers, een verhelderend verhaal van Tim Post en veel interessante workshops.

Dat het thema Techniek leeft is duidelijk. Zoveel belangstelling over hoe bedrijven en onderwijs kunnen samenwerken om Techniek & Technologie in het basisonderwijs structureel aandacht te geven. Centraal bij deze bijeenkomst stond hoe een goede verbinding gelegd kan worden tussen het onderwijscurriculum en een bedrijfsbezoek.

Tim Post van Universiteit Twente inspireerde de deelnemers met keynote : “Belang van bedrijfsbezoeken en voorwaarden”. Een duidelijk verhaal met een duidelijk boodschap: een goede voorbereiding, koppeling met lesonderwerpen en het bedrijfsbezoek een kop en een staart geven in de klas. Zomaar een paar belangrijke ingrediënten om een goede indruk bij de kinderen achter te laten. Aansluitend was er een ruime keuze aan workshops, vrijwel allemaal gebaseerd op "best practises".

Enthousiaste reacties van de deelnemers en de vraag om dit volgend jaar weer te doen bevestigen de positieve ambiance van de middag en avond.

Fotogallerij

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

STO Zwolle: uitdagende start, inmiddels goed op stoom

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Framing en beeldvorming rondom Techniek

Lees meer »
Vrienden van Techniek

eL-Tec Elektrotechnologie: magneet voor jong technisch talent

Lees meer »
Samen gaan we het maken!