25 maart 2022 Jonge makers op het Makersfestival

Jongeren van 8-88 konden zaterdag 19 maart jl aan de slag met allerlei vormen van techniek & technologie tijdens de1e editie van het Makersfestival Zwolle. Met een ongekende opkomst van 1.400 mensen, een prachtige start wat smaakt naar meer.

Op het voormalige Philips-terrein aan de Ceintuurbaan in Zwolle bruiste het van de energie. Op initiatief van Windesheim en in samenwerking met Sterk Techniekonderwijs Zwolle en de Vrienden van Techniek, werd het Makersfestival als afsluitend evenement van de Week van de Techniek georganiseerd op zaterdag 19 maart. Doelstelling van het Makersfesival: jong en oud zelf laten ervaren en ontdekken wat er allemaal kan met techniek & technologie. Zelf aan de slag en zelf dingen maken dus. En dat gebeurde dus in volop. Samen met bedrijven kregen de bezoekers een divers programma aangeboden waar met enthousiasme en energie gebruik van werd gemaakt. Van installatietechniek tot robotica, van dronevliegen tot constructies bouwen, van de robothond Spot tot hologrammen maken van jezelf. Dat en nog veel meer, waar dus 1.400 bezoekers gedurende de dag gebruik van hebben gemaakt. Bezoekers die het festival weer verlieten werden ook bevraagd over wat ze leuk vonden, of ze een dergelijk festival vaker zouden willen. Hier en daar hadden we wat boze gezichtjes van kinderen. Niet omdat ze het niet leuk vonden, maar omdat ze veel te vroeg weer met hun ouders mee naar huis moesten.

Van het Makersfestival is ook een korte aftermovie gemaakt (Aftermovie Makersfestival).

Een prachtig evenement waar flink werd ontdekt, ontworpen, geƫxperimenteerd Ʃn gemaakt. Wil jij er de volgende editie ook bij zijn? Ga naar www.makersfestivalzwolle.nl en laat je op de hoogte houden.


Fotogallerij

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Terugblik bijeenkomst 'Aantrekkelijk werkgeverschap voor technici?!'

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Regionale Techniek Bedrijvendag bij LUX038 inspireert en verbindt

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Bijeenkomst Vrienden van Techniek, 4 juli a.s. 'Aantrekkelijk werkgeverschap voor technici?!'

Lees meer »
Samen gaan we het maken!