Jongeren, bedrijven en onderwijs klaar voor de Week van de Techniek 2017

Ruim 1700 jongeren van basisscholen uit Zwolle en omstreken doen van 6 t/m 11 maart mee aan de Week van de Techniek. Ze gaan werkstukjes maken, krijgen een rondleiding door het Deltion College en mogen samen met hun familie technische bedrijven uit de regio bezoeken.

Week van de Techniek
De Week van de Techniek is een initiatief van de Stichting Vrienden van Techniek. In deze stichting zitten technische bedrijven en onderwijsinstellingen. Samen zetten ze zich in voor meer instroom van jongeren in de technische opleidingen en beroepen. Door voorlichting te geven, gastcolleges te verzorgen en evenementen te organiseren. Eén van de jaarlijkse initiatieven is de Week van de Techniek.

Dagdeel bij Deltion
Tijdens de Week van de Techniek zijn de leerlingen één dagdeel welkom op het Deltion College in Zwolle. Tijdens dit dagdeel gaan ze een technisch werkstukje maken en krijgen ze een rondleiding door de technische praktijklokalen. Tussendoor zorgt entertainer Wibo Westra voor de nodige ontspanning met zijn techniekshow.

Onderwijsproject
Het evenement wordt door en voor leerlingen georganiseerd. Studenten van de mbo-opleiding Onderwijsassistent Deltion College verzorgen de rondleiding en leerlingen van TalentStad, Pieter Zandt SG, Thorbecke SG en Greijdanus College helpen bij het maken van het werkstukje.

Open Bedrijvendag
De week wordt zaterdag 11 maart afgesloten met een Open Bedrijvendag. Tijdens deze dag kunnen de leerlingen samen met hun familieleden een bezoek brengen aan acht technische bedrijven verspreid over vijf locaties.

Meer informatie over de Week van de Techniek staat op www.weektechniekzwolle.nl

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

MAKERSFESTIVAL IN ZWOLLE EEN GROOT SUCCES

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Input techniek activiteiten regio Zwolle

Lees meer »
Vrienden van Techniek

EERSTE OPEN BEDRIJVENDAG MARSLANDEN SMAAKT NAAR MEER

Lees meer »
Samen gaan we het maken!