Leer elkaars werelden kennen!

Dat was de insteek van de Technasium bijeenkomst op 6 oktober, georganiseerd voor Technasia scholen en bedrijven. Want we zitten in twee werelden en we willen heel graag duurzaam met elkaar (blijven) samenwerken.

De bijeenkomst werd georganiseerd in de Apenheul. We verbleven in Kambizuri, prachtig tentencomplex. Heerlijk verwarmd door de haarden in de tent, mochten we eerst kijken hoe de gorilla’s gevoederd werden.

Wat kunnen wij als mens leren van de apen? En wat kunnen wij als scholen en bedrijven daar nou van leren? En hoe specifiek kunnen zij ons meer leren over netwerken en samenwerken? Heel veel, kan ik u zeggen. Sarah Mutsaers van Apenmanagement wist ons mee te nemen in de wereld van de apen. Een feest van herkenning, maar ook erkenning dat we sommige acties niet zo vaak doen. Borstgeroffel, afstand houden en zoeken naar synchronisatie. En niet te vergeten, het vlooien. Niet om beestjes uit de vacht te plukken. Nee, dit zorgt voor binding, loyaliteit en vertrouwen. En het is dus goed om regelmatig met je partners (zowel zakelijk als privé) te vlooien.

Geïnspireerd door de apen zijn we daarna met elkaar in gesprek gegaan. Hoe kunnen we nou samen aan de slag gaan, net zoals de apen? Er ontstonden vragen, meer duidelijkheid, inzichten en nieuwe kansen. Genoeg input om samen aan de slag te gaan. De eerste afspraken werden die middag al gemaakt om eens een nieuwe kijk te nemen in elkaars werelden.

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Twee nieuwe bedrijven bij de Vrienden van Techniek geven hun visie:

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Voortgezet onderwijs, hbo en bedrijfsleven werken samen, doet u mee?

Lees meer »
Samen gaan we het maken!