19 maart 2022 Makersfestival Zwolle, doet u ook mee?

Robots programmeren, 3D-printen of droneracen? Op zaterdag 19 maart is op het voormalige Philips terrein het eerste Makersfestival in Zwolle! Hét festival voor uitvinders en ontdekkers van 8 tot 18 jaar. Voor iedereen die iets (of niets!) heeft met techniek, slimme innovaties en grappige uitvindingen.

Op zaterdag 19 maart wordt als afsluiting van de Week van de Techniek, het voormalige Philips terrein omgetoverd tot een creatieve broedplaats voor technische snufjes, hightech uitvindingen en grappige ontdekkingen. Dat alles met een vleugje kunst. Tussen 11 en 16 uur kunnen kinderen er van alles 'maken’ en bekijken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vuurwerk maken met Minecraft, zelf slijm ontwikkelen met Mad Science of hun eigen Lego-ontwerp laten bouwen door een robot.

Voor wie?
Op het Makersfestival kunnen vooral kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar ontdekken hoe leuk techniek en innovatie is. Maar ook voor vaders en moeders, opa’s en oma’s is er genoeg uit te vinden.

Waarom een Makersfestival?
Het Makerfestival wordt georganiseerd door Hogeschool Windesheim, Vrienden van Techniek en Sterk Techniekonderwijs Zwolle. Met als doel kinderen en jongeren te inspireren met techniek & technologie. Want techniek speelt natuurlijk een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. In de technische industrie, maar ook in bijvoorbeeld de zorg of in de creatieve sector. Techniek & technologie is overal en voor iedereen. Zélfs als kinderen misschien van zichzelf denken dat ze niet zo technisch zijn. Het Makersfestival laat zien hoe divers technologie is en kan -wie weet- zelfs helpen bij een profiel- of studiekeuze.

Praktische info
Het Makersfestival is gratis, maar aanmelden is wel nodig. Dat kan via de speciale festivalwebsite www.makerfestivalzwolle.nl Hier staat ook meer informatie over het programma.

Deelnemer worden?
Heb je een workshop, mooie activiteit of bijzonder product waarmee je kinderen inspireert voor techniek & technologie? Dat horen we graag! Je kunt je hier aanmelden. Wij kunnen je helpen om de activiteit zo te organiseren dat jongeren er maximaal plezier aan beleven, schakel ons dus gerust hiervoor in.Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Terugblik bijeenkomst 'Aantrekkelijk werkgeverschap voor technici?!'

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Regionale Techniek Bedrijvendag bij LUX038 inspireert en verbindt

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Bijeenkomst Vrienden van Techniek, 4 juli a.s. 'Aantrekkelijk werkgeverschap voor technici?!'

Lees meer »
Samen gaan we het maken!