Minister Bussemaker enthousiast over innovatieve Teachers Tech College

Tijdens het Congres voor Lerarenopleiders in Brussel op 4 feb jl. is het Teachers Tech College door Minister Bussemaker genoemd als een uitstekend voorbeeld van innovatief opleiden voor het beroepsonderwijs. Deze onderwijsroute voor techniekdocenten is ontwikkeld door TechYourFuture en gaat uit van flexibel, creatief en gepersonaliseerd onderwijs, waarbij ook een directe link met het bedrijfsleven wordt gelegd. Projectleider en onderzoeker Tijmen Schipper is blij met deze reactie: “De roep om het flexibiliseren van lerarenopleidingen klinkt steeds luider. Het is dus heel mooi dat we een concept ontwikkelen waarvan de minister zegt: ‘die ruimte moet er zijn’”.

Minister Bussemaker heeft het afgelopen jaar een rondgang gemaakt langs verschillende lerarenopleidingen. Tijdens een bijeenkomst over flexibilisering en maatwerk op 7 september 2015 in Groningen, is onder andere het Teachers Tech College Oost-Nederland gepresenteerd. Deze innovatieve lerarenopleiding voor techniekdocenten gaat uit van flexibel, creatief en gepersonaliseerd onderwijs. De opleidingsroute is een initiatief van TechYourFuture en ontwikkeld in opdracht van het ROC van Twente, in samenwerking met de hogescholen Windesheim en Saxion. Het Teachers Tech College is gericht op ‘second career teachers’, zij-instromers met een technische achtergrond, en docenten die reeds in het technisch beroepsonderwijs werkzaam zijn.

Samen opleiden
Op het Congres voor Lerarenopleiders gaf Bussemaker aan hoe belangrijk samen opleiden, de samenwerking tussen lerarenopleidingen en scholen, is voor het opleiden van docenten. Het initiatief van het Teachers Tech College, waarbij flexibiliteit en co-creatie met het bedrijfsleven het samen opleiden nog breder trekt, is een uitstekend voorbeeld van innovatie in het opleiden van docenten in het beroepsonderwijs, aldus Bussemaker.

Meer lezen over Teachers Tech College:
http://www.techyourfuture.nl/nl/a-100/teachers-tech-college-oost-nederland


Filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=i7qkKU7gC5c

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Techniekpact Zwolle lanceert interactieve Techniekkaart

Lees meer »
Vrienden van Techniek

TECHNIEKPACT ZWOLLE ZORGT VOOR VERBINDING, MAAR VOORTBESTAAN OP DE TOCHT

Lees meer »
Samen gaan we het maken!