1 december 2018 Nieuw bestuurslid Manon Schrijnemaekers: 

Manon Schrijnemaekers trad toe als bestuurslid van de Vrienden van Techniek. Zij volgt haar collega Joling Lodema van Hogeschool Windesheim op. "Er liggen kansen om bedrijfsleven en onderwijs nog beter te laten samenwerken”

Manon Schrijnemaekers is instroom- en aansluitingcoördinator bij het Domein Techniek op Hogeschool Windesheim: "Wij hebben een uitgebreid programma met activiteiten om kinderen zo jong mogelijk een goed beeld te geven van zowel studeren als werken in de techniek. We willen hen aanvullend enthousiasmeren en helpen bij hun technische profiel- en studiekeuzes." Vanuit haar werk onderhoudt Manon al langere tijd nauwe banden met de Vrienden van Techniek (VvT): "We proberen altijd om onze activiteiten en evenementen op elkaar af te stemmen. Eén van onze managers, Joling Lodema, zat al namens Windesheim in het bestuur van de VvT. Ik ben hem nu opgevolgd, op verzoek van de VvT. Een prima match, want het werk van de VvT ligt precies in lijn met wat wij vanuit Hogeschool Windesheim beogen."

Blij met nieuw elan van de VvT

Manon onderschrijft het nieuwe elan van de VvT: "Hun visie komt sterker dan ooit naar voren. Ook is hun rol duidelijker ten opzichte van andere partijen die dezelfde doelen nastreven als de VvT. Dit betekent dat de VvT nog beter aansluit op alle partijen en activiteiten die al bestaan. Hiermee voorkomen we dat we het wiel opnieuw uitvinden. We kunnen nóg beter samenwerken en zo van één en één drie maken. De voorgenomen samenwerking met de Stadkamer Zwolle is hier een goed voorbeeld van. Dus onderstreep ik ook de nuchtere blik die de VvT momenteel werpt op de activiteiten die al sinds jaar en dag worden georganiseerd. Het is altijd goed om kritisch te kijken of activiteiten anders of nog beter kunnen. Ook vind ik het mooi dat er goed wordt nagedacht over welke bijdrage specifiek de aan de VvT deelnemende bedrijven kunnen leveren en vanuit welke rol zij dat kunnen doen. Hun positie is uniek en ik merk dat de VvT hun gedachtegoed steeds beter naar voren laat komen.

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Succesvolle TechniekExperience 2019

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Enexishuis, Techniekmagneet voor scholen

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Sterk Techniekonderwijs in de regio

Lees meer »
Samen gaan we het maken!