Op Lowlands jongeren enthousiasmeren voor techniek!

Op Lowlands jongeren enthousiasmeren voor techniek!

Deze zomer heeft het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf (OTIB) op Lowlands aan materiaal gewerkt om jongeren te enthousiasmeren voor techniek! Veel installateurs werken altijd hard om dit muziek- en cultuurfestival op te bouwen voor de jaarlijks circa 55.000 bezoekers, waaronder ook vele jongeren. Door middel van vloggen, het maken van videoverslagen, heeft OTIB vijf verschillende installatiebedrijven gevolgd. Bij deze bedrijven werden met name jonge techneuten op diverse niveaus in zowel de voorbereidingsfase als op het festival gevolgd. Klik hier voor de vlogs vanaf Lowlands!

MET VR MEER AANDACHT VOOR TECHNIEK
Met Lowlands als decor en Virtual Reality (VR) als instrument maakt OTIB jongeren enthousiast over de laatste ontwikkelingen binnen de techniek. Om zoveel mogelijk jongeren te inspireren en enthousiasmeren voor techniek zal OTIB een VR-film maken over jonge techneuten van verschillende bedrijven die mee hebben gewerkt aan het tot stand brengen van het festival. Wat zijn de uitdagingen? Wat zijn de kick-momenten? Hoe is het om mee te werken aan zo’n groot festival? Op deze vragen en andere vragen geven jonge medewerkers van verschillende bedrijven een antwoord. Het gaat om de volgende bedrijven: MTD Groep (watertechniek), The Powershop (stroomvoorziening), Gigtech (draadloos internet, telefonie en glasvezel) LedLease (led-systemen en design), en Tenfeet (audiovisuele aankleding en design). Naast de productie van een interactieve VR-film, wordt vanuit het festival dagelijks gevlogd over de techniek en de techneuten achter het festival.

TECHNIEK KAN NIET ZONDER JONGEREN
OTIB wil jongeren van nu inspireren om een toekomst in de technische installatiebranche te kiezen. “We weten dat het beeld dat jongeren hebben over de branche niet altijd klopt. Daarom kiezen we voor nieuwe middelen om vooral een meer up to date beeld te laten zien. Lowlands biedt ons die mogelijkheid. Techneuten van nu inspireren de vaktalenten van morgen door vlogs”, aldus projectleider Jorn Marks van OTIB.

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Techniekpact Zwolle lanceert interactieve Techniekkaart

Lees meer »
Vrienden van Techniek

TECHNIEKPACT ZWOLLE ZORGT VOOR VERBINDING, MAAR VOORTBESTAAN OP DE TOCHT

Lees meer »
Samen gaan we het maken!