Opnieuw succesvolle week van de techniek

In de week van maandag 12 t/m vrijdag 16 maart 2018 vond de 16e editie van de Week van de Techniek Zwolle plaats. Een evenement waarbij ruim 1600 basisschoolleerlingen ondergedompeld werden in de wereld van techniek! Projectleider Anneke Reuvers namens de Vrienden van Techniek: “Opnieuw is er enorm goed geholpen door onze vrijwilligers en techniekambassadeurs.”

Het programma bestond dit jaar uit het maken van een technisch werkstuk, een rondleiding langs de technische opleidingen en afdelingen van het Deltion College en een entertainmentshow. Na afloop van het 2 ½ uur durende programma kregen de leerlingen een gereedschapskoffer met het eigen gemaakte zonneventilatortje mee naar huis inclusief waardecouponnen voor de Open Bedrijvendag op zaterdag 17 maart 2018.

Open Bedrijvendag
Meerdere technische bedrijven uit de regio Zwolle openden speciaal voor de deelnemers van de Week van de Techniek hun deuren voor de leerlingen en hun ouders. Om precies te zijn: Tosec B.V., Bwefar Rental B.V., Hemmink B.V., Unica Installatietechniek BV, Assies Installatietechniek, RTC Bouw, Nooter Technische installaties BV, Breman en Eltec.

Opnieuw hoge opkomst
Projectleider Anneke Reuvers blikt tevreden terug: “Deze editie mocht ik voor de eerste keer als overkoepelend projectleider vanuit de Vrienden van Techniek begeleiden. Uiteraard ben ik al langer met dit fenomeen bekend, eerder vanuit de specifieke projectrol die het Deltion College in de Week van de Techniek speelt.” Dit jaar deden 61 basisscholen mee met in totaal 1665 leerlingen: “Daarmee zaten we opnieuw aan de max, een positief gegeven.”

We bereiken heel veel scholen in de regio

Het concept staat als een huis
Het concept van de Week van de Techniek staat als een huis, concludeert Anneke: “We bereiken heel veel scholen in de regio en ze vinden het ook allemaal leuk. Interessant is dat we elk jaar een nieuwe lichting leerlingen uit groep 7 bereiken, voor hen is de kennismaking compleet nieuw en daar doen we het onder andere ook voor.” Leuk ook om te melden is dat bij de rondleiding in het Deltion College studenten van het Deltion en leerlingen van Talentstad als vrijwilliger meededen om de leerlingen te begeleiden. “Zelfs leerlingen van Windesheim hebben dit jaar meegeholpen, aldus Anneke. Ook benadrukt zij dat er eveneens enorm goed geholpen is door de vrijwilligers en techniekambassadeurs van de Vrienden van Techniek.

Aanvullend meer aandacht door het jaar heen
Wel heeft Anneke een advies: “Het zou goed zijn als we naast de Week van de Techniek door het hele jaar heen techniek vaker bij de leerlingen van de basisscholen onder de aandacht kunnen brengen. Een overkoepelend aandachtspunt vanuit de hele maatschappij dat naadloos aansluit bij de missie en visie én brede dienstverlening van de Vrienden van Techniek.”

Mystery guests!
Een aantal jonge leerlingen was speciaal benoemd tot mystery guest tijdens de Week van de Techniek. Zij keken bijvoorbeeld naar de service en klantgerichtheid. Enkele reacties van twee mystery guests? De één gaf de ontvangst een 7,5, het werkstuk een 8,5 en de rondleiding op het Deltion College een 8. Of deze mystery guest dacht na de Week van de Techniek iets met techniek te gaan doen? ‘Ja!’. De andere mystery guest gaf de rondleiding op het Deltion zelfs een 9,5. Op de vraag of ándere kinderen dan groep 7, ook naar de Week van de Techniek zouden moeten komen, luidde het volmondige antwoord: ‘ja!’ Ook was er een aanbeveling aan de organisatie: “Het zou leuk zijn als er nóg meer te doen was.”

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

MAKERSFESTIVAL IN ZWOLLE EEN GROOT SUCCES

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Input techniek activiteiten regio Zwolle

Lees meer »
Vrienden van Techniek

EERSTE OPEN BEDRIJVENDAG MARSLANDEN SMAAKT NAAR MEER

Lees meer »
Samen gaan we het maken!