Persbericht | Jongeren, bedrijven en onderwijs klaar voor de Week van de Techniek 2016!

Ruim 1600 jongeren van basisscholen uit Zwolle en omstreken doen van 11 t/m 16 april mee aan de Week van de Techniek. Ze gaan werkstukjes maken, krijgen een rondleiding door het Deltion College en mogen ze negen technische bedrijven uit de regio bezoeken.

Week van de Techniek

Week van de Techniek
De Week van de Techniek is een initiatief van de Stichting Vrienden van Techniek. In deze stichting zitten technische bedrijven en onderwijsinstellingen. Samen zetten ze zich in voor meer instroom van jongeren in de technische opleidingen en beroepen. Door voorlichting te geven, gastcolleges te verzorgen en evenementen te organiseren. Eén van de jaarlijkse initiatieven is de Week van de Techniek.

Dagdeel bij Deltion
Tijdens de Week van de Techniek zijn de leerlingen één dagdeel welkom op het Deltion College in Zwolle. Tijdens dit dagdeel gaan ze een technisch werkstukje maken en krijgen ze een rondleiding door de technische praktijklokalen. Tussendoor zorgt Wibo Westra voor de nodige ontspanning met zijn techniekshow.

Het evenement wordt door en voor leerlingen georganiseerd. Studenten van de mbo-opleiding Onderwijsassistent verzorgen de rondleiding en studenten van de mbo-opleiding Mechatronica Deltion College, InstallatieWerk Oost & Flevoland, De Grift, leerlingen van Greijdanus College, Thorbecke SG en JenaXL, helpen onder leiding van een aantal techniekambassadeurs bij het maken van het werkstukje.

Open Bedrijvendag
De week wordt zaterdag 16 april afgesloten met een Open Bedrijvendag. Tijdens deze dag kunnen de leerlingen samen met hun ouder(s)/verzorger(s) en broer(s)/zus(sen) een bezoek brengen aan negen technische bedrijven verspreid over vijf locaties. Klik hier voor een overzicht van de bedrijven die hun deuren openen.

Meer informatie over de Week van de Techniek staat op www.weektechniekzwolle.nl

Noot voor de redactie niet voor publicatie
U bent van harte uitgenodigd om tijdens de Week van de Techniek langs te komen van 11 t/m 16 april 2016. Wilt u zich eerst kenbaar maken bij de organisatie, omdat niet iedere basisschool wil dat hun kinderen gefotografeerd/gefilmd worden. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Sandra de Boer, projectleider van de Week van de Techniek Zwolle, telefoon: (06) 83 54 11 29 of email: s.deboer@vvei.nl of Danielle Nooter, voorzitter Week van de Techniek Zwolle, telefoon: (06) 51 55 10 52 06 of e-mail: dnooter@outlook.com.

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Twee nieuwe bedrijven bij de Vrienden van Techniek geven hun visie:

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Voortgezet onderwijs, hbo en bedrijfsleven werken samen, doet u mee?

Lees meer »
Samen gaan we het maken!