"Prijswinnaars van ons Techniekplein op de onderwijsbeurs Noordoost!"

Zeven technische bedrijven uit de regio Zwolle stonden op 4 november en 5 november 2015 op de Onderwijsbeurs Noordoost met als doel jongeren bewust te maken van de opleidings- en carrièremogelijkheden die de technische sector rijk is. Als vrienden van de techniek hebben ze samen met het regionale onderwijs een interactief techniekplein ingericht.

Dynamisch Techniekplein
Op het techniekplein konden de bezoekers niet alleen ontdekken wat de carrièremogelijkheden in de techniek zijn, maar ook welke bedrijven en opleidingen in de regio hen met open armen ontvangen. Het thema van het techniekplein was dit jaar Techniek, Connect Your Future! Dit was onder andere te zien in de doe-activiteiten die op het plein werden georganiseerd, zoals het maken van een werkstuk, techniek ervaren door een Virtual Reality Bril en een techniekquiz.

Op het Techiekplein stonden vertegenwoordigers van Beenen Industriële Automatisering, Unica, Bepacom BV, Breman Installatiegroep, Scheepswerf de Kaap, VMI Group, Tosec BV, InstallatieWerk Oost & Flevoland, OBM-Zwolle, OTIB en het Deltion College.

De jongeren gingen ter plekke aan de slag met het maken van een technisch uitdagend werkstuk én namen deel aan de prijsvragen. Als opdracht moesten ze 7 technische vragen gericht op de deelnemende bedrijven beantwoorden, vragen beantwoorden bij de Virtual Reality Bril en meedoen aan de Klap van de dag. Veel jongeren hebben meegedaan. Uit alle goede inzendingen hebben wij de volgende winnaars getrokken:

1. GoPro Hero4 Silver Edition gaat naar Niels van der Kolk.
2. Kaarten thuiswedstrijd PEC Zwolle gaan naar Aron Visser.
3. Quadcopter met camera en Wifi gaat naar Stefan Slager.
4. Dag proefvaren bij scheepswerf “De Kaap” gaat naar Arjen Veijer.
5. VR Brillen gaan naar Pascal Feijen en Ruben Kamperveen.

De prijswinnaars hebben vanmiddag 17 december door de organisatie hun prijs uitgereikt gekregen!Gebundelde samenwerking

Het techniekplein is een initiatief van de Stichting Vrienden van Elektro- en Installatietechniek Zwolle e.o. en wordt in samenwerking met TechniekTalent.NU uitgevoerd. Binnen ons samenwerkingsverband zijn de bedrijven en onderwijsinstellingen geen concurrenten, maar collega's die vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid met elkaar samenwerken om de technische branche in de regio te versterken. Want de technische branche heeft nu en in de toekomst behoefte aan goede vakmensen! En daarbij een innovatieve branche waar je volop mogelijkheden hebt om door te groeien.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdrage vanuit diverse opleidingsfondsen (OTIB, OOM, OOMT, TechniekTalent.NU, TechNet), bedrijfsleven, onderwijs en het beschikbaar stellen van een stand.

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Twee nieuwe bedrijven bij de Vrienden van Techniek geven hun visie:

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Voortgezet onderwijs, hbo en bedrijfsleven werken samen, doet u mee?

Lees meer »
Samen gaan we het maken!