29 oktober 2019 Succesvolle TechniekExperience 2019

Op 4 en 5 oktober jl. heeft de TechniekExperience weer plaatsgevonden tijdens de Onderwijsbeurs Noordoost. Om maar met de deur in huis te vallen, het was een mooi succes.

Deze beurs voor jongeren die aan de vooravond staan van het maken van een schoolkeuze, wordt jaarlijks georganiseerd. Met een groep leden van de Vrienden van Techniek hebben we ook dit jaar weer acte de présence hebben gegeven. Dit jaar was de Onderwijsbeurs voor het eerst op vrijdag en zaterdag, dat maakte het wel even spannend wat dat zou doen met de bezoekersaantallen. Normaal trekt de beurs in 2 dagen tijd rond de 13.000 bezoekers. Dit jaar kwam de teller uit op 15.400 bezoekers. Maar ook de sfeer en de gesprekken hadden een goede kwaliteit. Het plein van de TechniekExperience was dit jaar wat aangepast ten opzichte van voorgaande jaren, meer openheid (ruimte), breder qua onderwerpen en gebaseerd op de 7 werelden van Techniek. Zo was er bijvoorbeeld ook een onderdeel over zorgdomotica en over waterbeheer. Voor jonge mensen belangrijk om juist ook de breedte van de techniek te laten zien, zodat ze vanuit hun eigen interesse zien dat techniek in alle sectoren vertegenwoordigd is en zal zijn.

Fotogallerij

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

STO Zwolle: uitdagende start, inmiddels goed op stoom

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Framing en beeldvorming rondom Techniek

Lees meer »
Vrienden van Techniek

eL-Tec Elektrotechnologie: magneet voor jong technisch talent

Lees meer »
Samen gaan we het maken!