22 oktober 2018 Techniek Experience: samenwerking is dé sleutel tot succes

Op 7 en 8 november vindt de Onderwijsbeurs Noordoost plaats in de Zwolse IJsselhallen met honderden opleidingen onder één dak. Prominent onderdeel is de Techniek Experience van èn met de Vrienden van Techniek. Anneke Reuvers is namens VvT de projectleider: “Dit is dé plek voor technische bedrijven en opleiders om leerlingen voor techniek over de streep te trekken.”

Anneke: “De Onderwijsbeurs richt zich op opleiden. Tijdens de Techniek Experience presenteert vanuit de Vrienden van Techniek een groot aantal technische bedrijven uit de regio zich met hun eigen activiteiten. Deze deelnemende bedrijven leiden zelf ook op. De Techniek Experience brengt hen rechtstreeks in contact met studenten en wellicht hun toekomstige werknemers! Hét moment om deze jonge mensen over de streep te trekken voor techniek.”

Ook opleidingen prominent present

Tijdens deze versie van de Techniek Experience zijn ook twee technische opleidingsorganisaties prominent present. Anneke: “Het gaat om OpleidingsBedrijf Metaal (OBM) en InstallatieWerk. We zijn heel verheugd dat deze cruciale opleidingsorganisaties uit de techniek ook het belang inzien van de Techniek Experience en meedoen.”

Samenwerking is de sleutel tot succes

Anneke: “Opnieuw bewijst de Vrienden van Techniek met dit sterke deelnemersveld voor de Techniek Experience dat samenwerking met technische bedrijven en opleidingsorganisaties dé sleutel is tot een hogere instroom.”

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

​Vrienden van Techniek en Stadkamer: sterke samenwerking in opbouw

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Succesvolle TechniekExperience 2019

Lees meer »
Samen gaan we het maken!