Uitnodiging "Innovatie in werving!" op 9 februari 2016

Op dinsdag 9 februari 2016 om 17.00 uur organiseren wij een interessante bijeenkomst over “innovatie in werving!” Wat weet u zelf van de (moderne) technieken? Heeft u ook wel eens gespeeld met technisch lego (besturingstechniek)? Op interactieve wijze gaan wij aan de slag met een casus waarbij gevraagd wordt een technische oplossing te bedenken voor een klant. Door dit proces zelf te beleven zijn we beter in staat de jeugd te benaderen en te inspireren voor deze fantastische techniek en sector. U bent van harte welkom, dus geef u snel op!

Hoe kunnen we de jeugd inspireren?

Voor het technische bedrijfsleven is de grootste uitdaging om (geschikt) technisch personeel te vinden en dit vast te houden. De wereld van de automatiseringstechniek groeit sterk en daardoor is er een steeds groter wordende vraag naar personeel. Hoe kunnen we de jeugd benaderen en inspireren waardoor ze überhaupt over de wereld van de techniek nadenken? Hoe kunnen we de taal van de jeugd blijven begrijpen waardoor ze naar ons “willen” luisteren?

De wereld van automatisering
Veel bedrijven zijn innovatief in het toepassen van technische oplossingen. Kunnen we ook innovatief zijn in het werven van technische talenten? En naast het enthousiasmeren is het ook van belang dat continu het onderwijs afgestemd wordt op de behoeftes die het bedrijfsleven heeft.

Aansluiting onderwijs op bedrijfsleven
In het VMBO krijgt automatisering in het vernieuwde PIE een belangrijke plek, maar in de nieuwe KD’s van MBO komt de basiskennis van ICT en Data terug. Gelet op deze ontwikkeling heeft het onderwijs behoefte aan bedrijven die in de automatisering actief zijn. Enerzijds voor kennis en informatie voor de aansluiting onderwijs op het bedrijfsleven, maar anderzijds ook voor geschikte stageplaatsen voor leerlingen/studenten. Deze bijeenkomst geeft de docent VMBO en MBO een unieke kans zijn kennis op dit gebied te verrijken en de brug te slaan tussen moderne technieken (relais techniek naar PLC techniek) maar ook de instroom, aansluiting en doorlopende leerlijn van VMBO en MBO te bevorderen.

Programma
16.30: inloop
17.00: welkom door Tom Niens, Service manager Robertpack Industrial & Packaging Equipment BV
17.15: Interactieve deel, deelnemers moeten aan de slag met technische uitdaging
18.00: Koud en Warm buffet
18.45: Vervolg interactieve deel
19.15: Plenair, deelnemers presenteren oplossing
19.45: Afsluiting

Locatie
Robertpack Industrial & Packaging Equipment BV
Benjamin Franklinstraat 3
8013 NC ZWOLLE

Aanmelden
Bent u ook geïnteresseerd in dit thema? Kom dan op dinsdag 9 februari 2016 en zoek mee naar de technische oplossing! U kunt deze bijeenkomst kosteloos bezoeken. Graag ontvangen wij uiterlijk 25 januari 2016 uw aanmelding met school/bedrijfsnaam, contactpersoon en aantal personen via s.deboer@vvei.nl. Een week voor de bijeenkomst ontvangt u de bevestiging.

Wij ontmoeten u graag op dinsdag 9 februari 2016!
Met vriendelijke groet,
Evert van Eikenhorst, voorzitter werkgroep Stage

Werkgroep Stage
In de werkgroep zitten: Dick Verloop (Pieter Zandt SG), Evert van Eikenhorst (VvE&I), Adri Nitrauw (Unica Groep), Tjibbe van der Hooge (Deltion College), Anno Bergsma en Marcello van der Neut (Thorbecke SG)

Vragen
Voor vragen kunt u contact opnemen met de projectleider van de Vrienden van Elektro- & Installatietechniek, mevrouw S.J. de Boer, telefoon (06) 83541129 of e-mail: s.deboer@vvei.nl.

Ondersteuning

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf. www.otib.nl

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Twee nieuwe bedrijven bij de Vrienden van Techniek geven hun visie:

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Voortgezet onderwijs, hbo en bedrijfsleven werken samen, doet u mee?

Lees meer »
Samen gaan we het maken!