"Vanuit het niets heb ik twee robots gemaakt"

Sean-Paul Harsevoort is een derdejaars leerling van het VMBO Metaal en Techniek bij het Stad en Esch Beroepencollege uit Meppel. Zijn keuze voor een stage was gevallen op Robertpack in Zwolle. Een stage die door contacten van zijn docent en mentor Lex Boerma tot stand is gekomen. Sean-Paul: ”Als derdejaars leerling van het VMBO ga je een stage lopen. Ik heb gekozen voor de stage bij Robertpack omdat ik zelf de industriële automatisering in wil.”

Sean-Paul Harsevoort

Wat heb je daar zoal geleerd?
“Ik heb er vrij veel geleerd, maar vooral ook op het gebied van programmeren. Dat was het gaafste, want je begint eigenlijk vanuit het niets en op het einde heb je bijvoorbeeld 2 robots gemaakt die koekjes in dozen verpakken, met een snelheid van 300 koekjes per minuut. En dat gaf mij toch wel een kick.”

Wat vond je van de begeleiding bij Robertpack?
“Ik werd goed begeleid bij Robertpack, de stemming is daar ook leuk. Het is wel hard doorwerken en ze stellen hoge eisen, maar dat kan ook niet anders en ik zie het als een goede instelling van het bedrijf! Het team is best gehecht, je kunt het zien als een soort familiebedrijf, zeker qua omgang met elkaar.”

Zou je later zelf bij Robertpack willen werken?
“Dat weet ik niet precies. Enerzijds is het leuk in zo'n bedrijf, anderzijds denk ik toch dat ik mijn toekomst meer wil richten op industriële automatisering. Misschien dat ik met ruwere industrierobots wil werken in de toekomst.”

Wat ga je doen na deze opleiding?
“Na deze opleiding ga ik waarschijnlijk de Industriële automatisering opleiding doen of mechatronica. En als ik dat heb gedaan, wil ik daarna sowieso de HBO studie industriële automatisering volgen en afronden.”

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

MAKERSFESTIVAL IN ZWOLLE EEN GROOT SUCCES

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Input techniek activiteiten regio Zwolle

Lees meer »
Vrienden van Techniek

EERSTE OPEN BEDRIJVENDAG MARSLANDEN SMAAKT NAAR MEER

Lees meer »
Samen gaan we het maken!