14 juli 2022 Voorstellen Anne-Marie Smits, 'Verbindende netwerker'

De Vrienden van Techniek hebben sinds mei een nieuwe projectleider: Anne-Marie Smits. Zij volgt Michèl van der Feen op. Tijd om de spotlights op Anne-Marie te zetten: “Ik ken de regio en de spelers in techniek binnen onderwijs en bedrijfsleven.”

“Mijn werk voor de VvT doe ik graag als verbinder”

Wat heb je met techniek?

“Ik heb vanuit allerlei perspectieven ervaring en affiniteit met techniek. Tot tien jaar geleden werkte ik voor installatiebedrijf Koldijk. Zij waren vrienden van de VvT en namens Koldijk had ik contact met de VvT, bijvoorbeeld voor de Week van de Techniek. Dus ik ken de organisatie en haar doelen.”

Wat deed je na je werk voor het installatiebedrijf?

“Na mijn vertrek bij Koldijk werd ik zelfstandig ondernemer. Mijn dienstverlening? Organisaties ondersteunen bij werkzaamheden die door de drukte soms blijven liggen en onder op de actielijst belanden. Bijvoorbeeld voor het toenmalige OTIB heb ik de regionale nieuwsbrief opgezet en verzorgd in opdracht van Robert-Jan de Vries. Eveneens heb ik bij Deltion College een project gedaan en kreeg ik vanuit die opdracht ook te maken met de VvT. Verder zat ik in de jury van de FIRST LEGO League, waarvan Deltion gastheer is, om maar enkele voorbeelden te noemen van mijn linken met techniek.”

Hoe vlieg je de dingen aan? Wat onderscheidt jou?

“Dit werk doe ik in de rol van verbinder. Mijn kracht is de juiste mensen met elkaar in contact brengen en zo zaken voor elkaar te krijgen. Ik ken de regio en de spelers in techniek binnen onderwijs en bedrijfsleven. Ook weet ik hoe het hier werkt: gemoedelijk, informeel, gebaseerd op vertrouwen, maar wel al je afspraken stipt nakomen. Mijn netwerk in de regio is groot en ik vind het absoluut niet eng om iemand te bellen en iets te vragen. En weet ik iets niet? Dan erken ik dat heel snel en zoek ik in mijn netwerk de mensen die mij kunnen helpen. Bijvoorbeeld alle leden van het bestuur van de VvT hebben wel een specifieke kennis en kunde en daarmee zoek ik graag de samenwerking op. Typisch voor deze regio en heel fijn: iedereen neemt je bij de hand, en dat werkt natuurlijk beide kanten op! Het gaat om wederkerigheid.”

“Typisch voor deze regio en heel fijn: iedereen neemt je bij de hand”

Hoe kwam je terecht bij VvT?

“Robert-Jan de Vries tipte mij over de functie van projectleider bij de VvT. Deze kwam vrij door het vertrek van Michèl van der Feen. Ik zag direct dat al mijn ervaring hier heel mooi in samenvloeide. Ik heb er zin in en zal snel allerlei contacten gaan leggen of juist weer aanhalen, nu vanuit de VvT. Michèl laat de VvT heel goed achter.”


Wil je iets over jezelf vertellen?

“Ik ben van oorsprong een Nijverdalse, woonde lang in Zwolle en sinds vier jaar in Hattem. Met de regio Zwolle heb ik heel veel affiniteit en ben er elke dag; voor werk, sporten of boodschappen doen. Hoe ik ontspan? Met sporten, zoals met kickboksen, hardlopen en wielrennen. Dan kan ik al mijn verschillende petten, van moeder tot manager, lekker afzetten en mij helemaal op mijzelf concentreren met sport als uitlaatklep. Ook heb ik een hond die ik met heel veel plezier uitlaat.”

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

EERSTE OPEN BEDRIJVENDAG MARSLANDEN SMAAKT NAAR MEER

Lees meer »
Samen gaan we het maken!