26 september 2018 Vrienden van Techniek verwelkomt Cius Duurzame Energie Techniek B.V.

De Vrienden van Techniek is een bijzondere vriend rijker: Cius Duurzame Energie Techniek B.V. uit Dalfsen. Harrold Hofsink is directeur/eigenaar: “Onze doelen en die van de Vrienden van Techniek lopen gelijk op. De deur staat bij ons open voor alle vormen van kennisoverdracht.” 

Cius Duurzame Energie Techniek B .V. is specialist op het gebied van warmtepomptechniek, vooral bodemgebonden systemen, maar ook luchtwaterwarmtepompen. Harrold Hofsink: “We werken voornamelijk in opdracht van installateurs en voeren voor hen specifiek het waterpompspecialisme uit. Van ontwerp, sleutelklare realisatie en oplevering tot en met service en onderhoud in relatie tot warmtepomptechniek. Vanuit Cius zoek ik al langere tijd rechtstreeks de samenwerking met allerlei technische opleiders. Zelf geef ik regelmatig gastlessen, zoals bij het Deltion, en trainingen bij installateurs en importeurs. Allemaal inspanningen die ik graag pleeg om jongeren voor techniek te interesseren.” Inmiddels is Cius ook Erkend Leerbedrijf.

Koersen op samenwerking

“Ondanks mijn gastlessen en trainingen, heb ik ook de wens om intern meer BBL’ers te krijgen. Dat krijg je toch beter voor elkaar als je in een wijdvertakte organisatie als de Vrienden van Techniek participeert. Onze doelen en hun doelen zijn feitelijk gelijk en we hopen vanuit Cius meer aansluiting te krijgen bij hun activiteiten. Uiteraard willen we niet alleen halen, maar ook brengen. Zoals met ondersteuning vanuit Cius met lesmateriaal over duurzame technieken. Ook kunnen we cursussen aanbieden en stageplekken binnen ons bedrijf organiseren. Kortom, de deur staat bij ons open voor alle vormen van kennisoverdracht.”

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

​Vrienden van Techniek en Stadkamer: sterke samenwerking in opbouw

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Succesvolle TechniekExperience 2019

Lees meer »
Samen gaan we het maken!