Vrienden van Techniek verwelkomt gedeputeerde Eddy van Hijum voor werkbezoek

Vandaag verwelkomen wij Van Hijum, gedeputeerde Economie voor een werkbezoek in het hart van onze regio te Zwolle. Het werkbezoek staat in het teken van het verbinding zoeken en verstevigen op de gedeelde doelstellingen uit het Techniekpact Oost tussen de Provincie Overijssel en de Vrienden van Techniek.

Het Techniekpact Oost stelt zich ten doel de landelijk gestelde target om meer jongeren voor techniek te laten kiezen regionaal ten uitvoer te brengen. Een doelstelling waaraan ook de Vrienden van Techniek in de ruime regio Zwolle al zeer lang en succesvol werkt vanuit een sterk en wijdvertakt netwerk.

VvT: succesvol met consistent Activiteitenplan
Voor het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven zijn in de Provincie Overijssel de afgelopen jaren veel publiek-private samenwerkingsverbanden tussen primair onderwijs, vmbo, mbo/hbo en het regionaal bedrijfsleven opgezet. Vrienden van Techniek (VvT) is daarvan de langst opererende. Met haar consistente Activiteitenplan en grote netwerk is de VvT aantoonbaar succesvol actief in de regio Zwolle.

Gezamenlijke basis vanuit 4 O’s
Hierbij opereert Vrienden van Techniek vanuit het concept van de 4 O’s: verbinden vanuit Overheid, Onderwijs, Ondernemingen en Omgeving.

Programma werkbezoek
10.00 uur: Ontvangst Hemmink BV, Ampèrestraat 28, Zwolle. Door Matthijs Breel, voorzitter Vrienden van Techniek

11.00 uur: Ontvangst Robertpack Industrial & Packaging Equipment B.V. Door Dirk Franken, directeur

12.00 uur: Einde werkbezoek

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Twee nieuwe bedrijven bij de Vrienden van Techniek geven hun visie:

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Voortgezet onderwijs, hbo en bedrijfsleven werken samen, doet u mee?

Lees meer »
Samen gaan we het maken!