We zien het belang in om deze mannen op te leiden voor een baan in de installatiebranche

Janine Northausen, Arbeidsmarktcoach regio IJsselvechtstreek, Twente, Noordoostpolder: “We zijn met vijf kandidaten gestart, en vier daarvan zitten er momenteel nog in het project. We zien echt kansen voor deze veelal jonge kandidaten. Ze hebben affiniteit met techniek, en krijgen nu deze kans een opleiding techniek te volgen.”

De tekorten in de installatietechniek zijn al groot en worden alleen nog maar groter, geeft Janine aan: “Daarom zien we het belang in om deze kandidaten op te leiden voor een baan in de installatiebranche. Naast de praktijklessen, leggen we ook nadruk op communicatievaardigheden, houding en omgang met collega’s. De kandidaten lopen momenteel stage in de bedrijven en krijgen zo alle handvatten aangereikt om in dit werkveld aan de slag te gaan. We zijn onlangs gestart in Genemuiden. Er zijn landelijke afspraken met Installatiewerk gemaakt om in meerdere regio’s dergelijke omsholingsprojecten te starten.”

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Techniekpact Zwolle lanceert interactieve Techniekkaart

Lees meer »
Vrienden van Techniek

TECHNIEKPACT ZWOLLE ZORGT VOOR VERBINDING, MAAR VOORTBESTAAN OP DE TOCHT

Lees meer »
Samen gaan we het maken!