Wij zijn op zoek naar u!

Uw kennis en ervaring inzetten in het onderwijs?

Veel mbo-scholen verwachten binnen vijf jaar een groot tekort aan techniekdocenten. Er is een oplossing nodig. Misschien bent u dat wel! OTIB, RBPI Gelderland / Overijssel, Platform Technische Installatiebranche-Onderwijs Gelderland Overijssel en ONE doen een beroep op werknemers van installatiebedrijven in de regio om deze toekomstige vakmensen op te leiden. Pak deze uitdaging op! U krijgt er veel voor terug!

Scholen verwachten dat de komende vijf jaar een groot tekort ontstaat aan techniekdocenten. Dit tekort wordt vooral veroorzaakt doordat veel docenten de komende tijd met pensioen gaan zonder dat er vervangers klaar staan. Maar ook de groeiende studentenaantallen en een aantrekkende economische groei zorgen ervoor dat de tekorten echt nijpend worden. Er is op korte termijn een oplossing nodig! En u kunt hiervoor zorgen!

Regio in actie
OTIB, RBPI Gelderland / Overijssel, werkgevers, acht ROC's en de overige partijen die samenwerken binnen Het Platform Technische Installatiebranche-Onderwijs Gelderland Overijssel én ONE (een publiek private samenwerking waarin de Technische Installatiebranche en het onderwijs gezamenlijk optrekken) willen werken aan een oplossing voor dit tekort. De toch al schaarse technische vakmensen moeten tenslotte opgeleid worden door goede gekwalificeerde docenten en instructeurs. Samen met de bedrijven in de regio zal een nieuwe docenten- en instructeurspool worden opgericht. Naast het feit dat zo de tekorten kunnen worden opgevuld, is er ook het voordeel dat deze nieuwe onderwijsgevenden hun actuele praktijkkennis en -ervaringen kunnen delen met leerlingen en collega onderwijsgevenden.

We zijn op zoek naar u!
Het Platform wil in september 2016 starten met het scholingstraject "Pedagogisch Didactisch Diploma" (PDD) en doet een beroep op u. Meld u nu aan voor deze unieke mogelijkheid om bij te dragen aan de inhoud en kwaliteit van het onderwijs! Van u vragen wij een technische opleiding op MBO-4 niveau (voorkeur HBO) en een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. U bent tevens gemotiveerd om in eerste instantie mee te lopen (stage) binnen het onderwijs en in een later stadium gastlessen en workshops te verzorgen. De opbrengst van uw deelname aan de docentenpool is groot; deelnemers:

 • kunnen (technische) kennis, vaardigheden en attitudes overdragen
 • organiseren scholingsactiviteiten
 • verzorgen trainingen en cursussen
 • coachen andere medewerkers
 • ontwikkelen lesmateriaal
 • begeleiden zelfstandig werken

 • Overleg met uw werkgever
  Heeft u belangstelling? Overleg dan met uw werkgever. U moet immers twee dagdelen dag per week beschikbaar te stellen gedurende één schooljaar (september t/m juni). Afhankelijk van de opleidingsplaats(en) gaat de voorkeur hierbij uit naar de middag en de avond zodat zowel uw werkgever als uzelf één dagdeel investeren in de fysieke opleiding (12 x middag - avond), stage (80 uur) en een aantal kennisbijeenkomsten.

  OTIB, het opleidings- en ontwikkelfonds van de Technische Installatiebranche, biedt dit traject i.s.m. RBPI Gelderland / Overijssel kosteloos aan. Reiskosten en "verleturen" kunnen niet vergoed worden.

  Meer informatie:
  Hans Haring (projectmanager Platform Branche Onderwijs Technische Installatiebranche
  Gelderland / Overijssel)
  Telefoon: 06 51 29 24 82
  Email: h.haring@rbpi.nl

  Actueel Waar werken we momenteel aan?

  Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

  Vrienden van Techniek

  MAKERSFESTIVAL IN ZWOLLE EEN GROOT SUCCES

  Lees meer »
  Vrienden van Techniek

  Input techniek activiteiten regio Zwolle

  Lees meer »
  Vrienden van Techniek

  EERSTE OPEN BEDRIJVENDAG MARSLANDEN SMAAKT NAAR MEER

  Lees meer »
  Samen gaan we het maken!