Wilt u ook meer jeugd naar een opleiding techniek?

Wilt u ook meer jeugd naar een opleiding techniek? Activeer dan nú uw account voor ‘Gastlessen, zó geregeld’

Een bewezen instrument om de jeugd te interesseren voor een technische opleiding zijn gastlessen en bedrijfsbezoeken. Door ter plekke te zien, te horen, te ruiken en te proeven slaat er bij de jeugd een blijvende vonk voor techniek over. Niet voor niets staat dit instrument hoog in ons Activiteitenprogramma, elk jaar opnieuw. U, als school, speelt hierin een cruciale rol.

‘Gastlessen, zó geregeld’…doen!
Deze route naar nog meer jeugd in de techniek krijgt een extra impuls met de dienst ‘Gastlessen, zó geregeld’. De Vrienden van Techniek ondersteunen deze innovatie van onze partner TechniekTalent.nu voor de volle 100%. Op deze online ontmoetingsplaats regelen scholen en technische bedrijven digitaal alles als het gaat om gastlessen en bedrijfsbezoeken in het voortgezet onderwijs. De site biedt ondersteuning voor zowel school als bedrijf zoals communicatie met de school. Ook geeft het tips en hulpmiddelen om een activiteit maximaal aan te laten sluiten op uw doelgroep.

Uw voordelen in vogelvlucht:

  • Techniek- en bètadocenten vinden snel en makkelijk bedrijven met activiteiten die aansluiten bij de lesstof en het niveau van uw leerlingen.
  • Minder tijd kwijt aan het organiseren van een gastles/bedrijfsbezoek.
  • Ook decanen en LOB coördinatoren kunnen gastlessen aanvragen die passen binnen het LOB.
  • Verlevendiging van uw lesstof.
  • Leerlingen helpen bij het keuzeproces voor een profiel of vervolgopleiding.

Doe ook mee en maak nu uw gratis account aan
Op www.gastlessenzogeregeld.nu maakt u kosteloos en 100% vrijblijvend uw account aan. Dit kunt u personaliseren met uw eigen wensen en eisen. Bij het aanmaken van uw profiel kunt u de Vrienden van Techniek kiezen als samenwerkingsverband, op het invulveld ‘Schoolgegevens’. Uw enige investering? Nog geen vijf minuten van uw tijd. Dé kans om jongeren te enthousiasmeren voor een studiekeuze, stage of wellicht later als werknemer in de techniek. Ook passen gastlessen en bedrijfsbezoeken prima in de invulling van LOB

Persoonlijke ondersteuning
Uiteraard stelt u ook prijs op persoonlijke ondersteuning. Mijn collega Martine van TechniekTalent.nu doet de opvolging. Zij helpt u en uw collega’s daar waar nodig.

Tot slot
Ik ben benieuwd naar uw reactie en voor vragen ben ik uiteraard bereikbaar.

Met vriendelijke groet,
Sandra de Boer, projectleider

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

MAKERSFESTIVAL IN ZWOLLE EEN GROOT SUCCES

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Input techniek activiteiten regio Zwolle

Lees meer »
Vrienden van Techniek

EERSTE OPEN BEDRIJVENDAG MARSLANDEN SMAAKT NAAR MEER

Lees meer »
Samen gaan we het maken!