Wisseling van de wacht..... Een andere voorzitter

​Graag hadden we op deze plaats een stuk geschreven over een mooi afscheidsmoment van onze scheidend voorzitter Jan Mijnheer. Jan heeft tenslotte vele jaren met inzet en gedrevenheid de voorzittershamer gehanteerd en is medeverantwoordelijk voor de mooie positie die de Vrienden van Techniek vandaag de dag heeft. Zoals u in onze vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen maakte de gezondheid van Jan helaas een versneld terugtreden noodzakelijk en is een bijzonder moment hier omheen nu even niet op zijn plaats. Momenteel zijn de berichten over de behandelingen weer zodanig dat we als bestuur hopen hem in een vervolgmoment nog te kunnen bedanken voor zijn inspanningen.

Als nieuwe voorzitter wil ik mezelf graag aan u voorstellen. Ik ben Matthijs Breel, 50 jaar, woonachtig in Kampen, getrouwd en vader van 3 kinderen in de leeftijd van 15 tot 19 jaar. Ik heb een elektrotechnische achtergrond, en ben mijn werkzame leven altijd actief geweest binnen toeleverende partijen voor deze markt.

Sinds 1990 werk ik voor een echt Zwols familiebedrijf; Hemmink BV. Binnen Hemmink heb ik in de loop van de tijd verschillende functies gehad en ben er sinds 2011 actief als directeur. Ook bij Hemmink geldt dat goed opgeleide medewerkers en investeren in de ontwikkeling en ontplooiing van medewerkers helpen om onze onderneming te laten groeien. Vandaar dat de missie van de Vrienden van Techniek “Wij zijn van mening dat voor een gezonde ontwikkeling van de branche meer instroom van gepassioneerde en goed opgeleide medewerkers van vitaal belang is”, mij bijzonder aanspreekt.

Ik voel mij vereerd dat ik mij voor de Vrienden van Techniek in mag zetten. Om mij heen hoor ik dat de activiteiten ertoe doen, dat ze duidelijk meehelpen jongeren kennis te laten maken met techniek en dat ze daarvoor gewaardeerd worden. Zwolle heeft hiermee een prachtige verbinding gecreëerd tussen onderwijs en bedrijfsleven.

In de wereld om ons heen zien we dat de rol van techniek al belangrijker wordt, we komen het overal in tegen, kunnen geen dag meer zonder. De techniek en alle daarmee mogelijk gemaakte toepassingen ontwikkelen in een dusdanig tempo dat we hier erg goed en snel op in moeten spelen. Het is daardoor ook een grootse uitdaging om goed en gekwalificeerd personeel aan boord te halen, en hen binnen te houden. Om deze opgave te realiseren, zullen we als onderwijs en bedrijfslevenbreed elkaar nog meer dan voorheen op moeten zoeken, samenwerking aan gaan en beter al die inspanningen die gedaan worden op elkaar afstemmen. We hebben als Vrienden van Techniek hierin al veel mooie dingen voor elkaar gekregen, laten we daar trots op zijn en vooral hierdoor gesterkt onze inspanningen doorzetten.

Ik kijk er naar uit om mij voor deze opgave in te mogen zetten en ontmoet u graag binnen uw bedrijf, onderwijsinstelling of op de momenten die we hiervoor organiseren.

Tot slot wens ik iedereen zowel zakelijk als privé fijne feestdagen en voor het nieuwe jaar al het goede!

Matthijs Breel
Voorzitter

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Techniekpact Zwolle lanceert interactieve Techniekkaart

Lees meer »
Vrienden van Techniek

TECHNIEKPACT ZWOLLE ZORGT VOOR VERBINDING, MAAR VOORTBESTAAN OP DE TOCHT

Lees meer »
Samen gaan we het maken!