Bezoek het Econexis huis en stimuleer de interesse in techniek bij de jeugd

Wonen in een huis waarin de bewoners in hun eigen energie voorzien en niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Aangesloten op een slim energienet, zodat de bewoners weet wat het beste tijdstip is om de was te doen of de afwasmachine aan te zetten. Slimme weetjes waarmee men energie én geld bespaart. Dit en nog veel meer is mogelijk in het EcoNexis huis in Zwolle. Ideaal om de interesse in techniek bij de jeugd te stimuleren.

Econexis huis

Het EcoNexis huis is een initiatief van netbeheerder Enexis. Het is het eerste huis in Nederland waar bezoekers kunnen ervaren hoe een slim energienet straks in een doorsnee huishouden werkt. Het huis is onafhankelijk van fossiele brandstoffen en voorziet op duurzame wijze volledig in zijn eigen energie. Alle bronnen en techniek die hiervoor vandaag de dag beschikbaar zijn, heeft Enexis in het EcoNexis huis onder één dak samengebracht. Iedereen kan een afspraak maken voor een bezoek aan het EcoNexis huis. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Ook zijn schoolklassen welkom, ideaal ter bevordering van hun interesse in techniek.

Lesmateriaal voor leerlingen

Wilt u met uw opleiding abstracte thema’s als energiebesparing, duurzame energie en een betere leefomgeving meer laten leven bij uw leerlingen? Neem ze dan eens mee naar het EcoNexis huis. Wij bieden een onderwijsprogramma speciaal voor leerlingen van groep 7/8 van de basisschool, havo/vwo, vmbo en mbo. Compleet met lesmateriaal, zodat u op school alvast aan de slag kunt.

Rondleiding met opdracht

Middelbare scholieren krijgen een rondleiding met bijbehorende opdrachten en voor het vmbo en mbo wordt de WATT netwerkkoffer ingezet. Met deze koffer kunnen leerlingen samen energienetwerken in woonwijken aanleggen en een storing in de stroomlevering nabootsen om deze vervolgens op te lossen. In extra opdrachten leren de leerlingen meer over duurzame energieaansluitingen en hoe ze een storing moeten verhelpen.

Enexis

Enexis beheert het energienetwerk in Noord-, Oost-, en Zuid-Nederland en is zeer betrokken bij de samenleving waarin we leven. Om die reden zijn we continu bezig om het energienet beter en efficiënter te maken. Slimme energienetten spelen daarbij een belangrijke rol. Tot nu toe bleef een slim energienet, of smart grid, voor veel mensen alleen een abstract begrip. Met het EcoNexis huis willen we hierin verandering brengen.

Maak digitaal een afspraak

Kom een kijkje nemen in het huis van nu en maak een afspraak via de website econexishuis.nl

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

MAKERSFESTIVAL IN ZWOLLE EEN GROOT SUCCES

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Input techniek activiteiten regio Zwolle

Lees meer »
Vrienden van Techniek

EERSTE OPEN BEDRIJVENDAG MARSLANDEN SMAAKT NAAR MEER

Lees meer »
Samen gaan we het maken!