14 juni 2024 Bijeenkomst Vrienden van Techniek

Afgelopen donderdag verzamelden enthousiaste techniekliefhebbers zich bij Perron038, een bruisende hub voor innovatie en techniek. Deze bijeenkomst van de Vrienden van Techniek beloofde een inspirerende middag te worden, gevuld met inzichten en netwerkmogelijkheden.

Voorzitter, Matthijs Breel, opende de bijeenkomst met een warme welkom. "Beste vrienden van techniek," begon hij, "het is fantastisch om zoveel bekende en nieuwe gezichten hier te zien. Vandaag vieren we niet alleen onze passie voor techniek, maar ook de sterke samenwerkingen die deze mogelijk maken."

Matthijs vervolgde zijn toespraak door de aankomende lancering van Biltin te benoemen. "Op 28 juni, tijdens het Proto-evenement, lanceren we officieel Biltin. We zijn trots op de samenwerking met toonaangevende organisaties zoals Windesheim, van der Sluis en Hanzestrohm. Dankzij hun steun en betrokkenheid kunnen we blijven innoveren en onze visie voor de toekomst van techniek verwezenlijken."

Een ander onderdeel van de bijeenkomst was de presentatie van Tom Niens over 'Maak het in Zwolle'. Dit platform gaat opgericht worden door verschillende maak bedrijven uit Zwolle. Het voornaamste doel is om de maakindustrie in Zwolle te positioneren als een aantrekkelijke werkgever, zowel voor werkzoekenden als voor studenten. Andere MKB-maakbedrijven uit Zwolle zijn van harte welkom om ook deel te nemen aan dit platform.

Een bijzonder moment tijdens de bijeenkomst was het afscheid van Rick Veijer, teamleider bij Deltion en gewaardeerd bestuurslid van de Vrienden van Techniek. Matthijs Breel richtte zich tot Rick: "Rick, dank voor je bijdrage aan ons bestuur. We begrijpen dat de tijd rijp is voor een nieuwe stap in je carrière, dichter bij huis. Namens het hele team willen we je bedanken voor je inzet, we wensen je het allerbeste in je nieuwe functie."

Na deze bestuurlijke momenten was het tijd voor een inspirerende lezing door Ruud Wessels, die via Cibab Next ,sprak over techniek en kunstmatige intelligentie (AI). Ruud deelde zijn inzichten over de snel evoluerende wereld van AI en de impact ervan op de technische sector. Zijn lezing prikkelde de verbeelding en moedigde de aanwezigen aan om na te denken over de toekomst van techniek.

De dag werd afgesloten met een netwerkborrel, waar de aanwezigen onder het genot van een drankje konden napraten over de inzichten en connecties die ze hadden opgedaan. Het was duidelijk dat de Vrienden van Techniek niet alleen een groep gelijkgestemden was, maar een gemeenschap die zich inzet voor vooruitgang en innovatie.

Terwijl de zon onderging en de bijeenkomst ten einde liep, verlieten de deelnemers Perron038 met een hernieuwd gevoel van inspiratie en vastberadenheid. De samenwerking tussen onderwijsinstellingen, bedrijven en techniekliefhebbers had wederom bewezen een krachtige motor voor vooruitgang te zijn.

- uiteraard is dit item mede mogelijk gemaakt door ChatGPT -

Fotogallerij

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Techniekpact Zwolle lanceert interactieve Techniekkaart

Lees meer »
Vrienden van Techniek

TECHNIEKPACT ZWOLLE ZORGT VOOR VERBINDING, MAAR VOORTBESTAAN OP DE TOCHT

Lees meer »
Samen gaan we het maken!