6 juni 2024 Deltion start nieuwe opleiding Medisch Technicus

Vanaf september 2024 biedt het Deltion College in Zwolle de nieuwe opleiding Medisch Technicus aan. Deze uitstroomvariant van de BOL-opleiding Technicus Engineering op niveau 4 geeft studenten kennis op het gebied van het ontwerpen, toepassen en onderhouden van medisch-technische apparatuur

De opleiding wordt gestart in samenwerking met regionale zorgorganisaties en leveranciers van medische apparatuur. Hun vraag naar medisch technici is groot. Een medisch technicus ondersteunt zorgpersoneel op het gebied van medische techniek. Tijdens de opleiding leren studenten basisvaardigheden en theoretische kennis op het gebied van medische terminologie en de diverse gebruiksmogelijkheden van medische technische apparatuur. Ze leren nieuwe apparatuur ontwerpen of aanpassingen doorvoeren op basis van gebruikerswensen. Ook leren ze adviseren bij de aanschaf van apparatuur, maar ook de introductie van nieuwe ontwikkelingen te begeleiden en bij te houden. Verder leren ze de gehele levenscyclus van de medische apparatuur en systemen te verzorgen.

De opleiding is geschikt voor jongens en meisjes met een vmbo-diploma, maar ook voor havo-gediplomeerden. Deze specifieke uitstroomrichting is te volgen ná het verplichte Breed eerste jaar Techniek; een basisjaar voor alle studenten Engineering, waarin ze kennismaken met de technische vakrichtingen Industrial Design, Elektrotechniek, Smart Technology, Werktuigbouwkunde, Installatietechniek, Procestechniek en Commerciële Techniek. In dit basisjaar komt de context van zorg en welzijn al wel aan bod.

Kijk voor meer informatie over de opleiding Medisch Technicus

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Twee nieuwe bedrijven bij de Vrienden van Techniek geven hun visie:

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Voortgezet onderwijs, hbo en bedrijfsleven werken samen, doet u mee?

Lees meer »
Samen gaan we het maken!