7 december 2023 Input techniek activiteiten regio Zwolle

Alle Vrienden van Techniek en nieuwsbrieflezers doen mee met de interactieve Techniekkaart Techniek u toch ook? Techniekpact Zwolle lanceert de Techniekkaart Techniek. De Vrienden van Techniek haken hierbij enthousiast aan! Doet uw bedrijf of school ook mee?

Aantrekkelijk & interactief

De Techniekkaart Techniek is een aantrekkelijke & interactieve website. Alle kinderen uit de regio Zwolle in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar ontdekken hier spelenderwijs een groot aanbod van technische activiteiten in hun regio. Na het digitaal maken van een leuke quiz krijgen ze hier onbelemmerd toegang toe. Op één site, aantrekkelijk vormgegeven én interactief krijgen zij techniek volop in hun vizier. Techniek als uitdaging, als leerrichting én als carrièrekans! Niet ver weg, maar ‘om de hoek’ in hun regio. De doelgroep is in eerste instantie kinderen van 10 tot en met 15 jaar. Uiteindelijk komen zij allemaal in aanraking met de Techniekkaart. Het doel is om nog meer kinderen en hun ouders te enthousiasmeren om de technische kant op te gaan.

De quiz is hun persoonlijke gids door het Zwolse Techniekland

Hoe het werkt? De jongeren beantwoorden op een speelse manier allerlei uitdagende stellingen. Laagdrempelige vragen, die ze met behulp van een slider makkelijk beantwoorden. Hun antwoorden koppelen tags aan een uiteenlopend palet van activiteiten, evenementen en workshops in Zwolle en omgeving. De Techniekkaart toont vervolgens hun persoonlijke quizresultaten. Op een speelse manier komen kinderen zo in aanraking met technische activiteiten. Zij of hun scholen kunnen vervolgens via de site zelf een bezoek inplannen bij een technisch bedrijf. Met al deze activiteiten centraal onder handbereik ontdekken jongeren in de praktijk hoe leuk techniek is.

Menukaart vullen

Momenteel vullen we de Techniekkaart met activiteiten. Techniekpact Zwolle, Sterk Techniekonderwijs, Deltion College, Hogeschool Windesheim, Vrienden van Techniek en de gemeente Zwolle pakken dit samen op. Deze activiteiten zijn straks ook terug te vinden in een overzichtelijke kalender op de website.

Oproep aan alle Vrienden en nieuwsbrieflezers!
De Vrienden van Techniek werkt uiteraard enthousiast mee aan de Techniekkaart van Techniekpact Zwolle. Hierbij doen we een oproep aan álle Vrienden en nieuwsbrief lezers om hun eigen technische activiteiten via een speciaal formulier aan te melden voor de Techniekkaart Techniek. Dat kan via een link of de QR code. Laten we er samen voor zorgen dat de input van geen enkele Vriend en/of nieuwsbrieflezer ontbreekt, ook niet die van uw bedrijf of school!

Hoe het werkt…

Ga bij uzelf na welke activiteiten u organiseert voor leerlingen van 10 t/m 15 jaar. Denk aan

open dagen en workshops. Zowel eenmalige activiteiten alsook activiteiten die u bijvoorbeeld op een vaste dag in de maand organiseert.

Slechts een kwartiertje werk…

Via link https://forms.office.com/r/DJEhHd7wGJ?origin=lprLink of onderstaande QR code komt u rechtstreeks bij het formulier.

Het kost u misschien een kwartiertje, maar kan u in de toekomst heel veel opleveren.

Wij kijken uit naar uw reactieHeeft u vragen? Belt dan met Anne-Marie van de Vrienden van Techniek via 06-19067427 of stuur een mail naar annemariesmits@vvei.nl. Laten we samen zorgen dat geen enkele activiteit ontbreekt op deze interactieve Techniekkaart!

Heeft u hulp nodig? Dan is Anne-Marie op dinsdagochtend tijdens het digitale spreekuur van 09.00 – 10.00 uur beschikbaar om te helpen.

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

MAKERSFESTIVAL IN ZWOLLE EEN GROOT SUCCES

Lees meer »
Vrienden van Techniek

EERSTE OPEN BEDRIJVENDAG MARSLANDEN SMAAKT NAAR MEER

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Prijswinnaar PEC Zwolle kaarten

Lees meer »
Samen gaan we het maken!