19 maart 2024 MAKERSFESTIVAL IN ZWOLLE EEN GROOT SUCCES

Makersfestival Zwolle is een initiatief van Hogeschool Windesheim en Sterk Techniek Onderwijs Zwolle. Zij werkten voor de organisatie nauw samen met BREiNN en Breman Academy. En daarnaast ruim 20 onderwijsinstellingen en bedrijven uit de maak-, installatie-, infra- en bouwindustrie, die bijzondere workshops verzorgden. Allemaal passend binnen het thema ‘Meesterschap’.

Vele kinderen en hun ouders deden mee aan de grote diversiteit aan activiteiten, die op het voormalige Philips-terrein aan de Ceintuurbaan plaatsvonden. De 2 dagen ervoor konden leerlingen uit het voortgezet onderwijs al aan de slag, tijdens verschillende workshops. De opbrengsten waren weer een onderdeel van de festivalzaterdag.

Zo is het Makersfestival weer helemaal geslaagd in zijn doel: jongeren niet alleen laten zíen, maar vooral ook laten erváren hoe mooi techniek is. Zodat ze techniek later op z’n minst als optie zien voor hun beroepskeuze.

Fotogallerij

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Input techniek activiteiten regio Zwolle

Lees meer »
Vrienden van Techniek

EERSTE OPEN BEDRIJVENDAG MARSLANDEN SMAAKT NAAR MEER

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Prijswinnaar PEC Zwolle kaarten

Lees meer »
Samen gaan we het maken!