7 maart 2023 Techniek Experience: groot succes en voor herhaling vatbaar

​Linda van Veen was in 2022 trainee product management bij Hanzestrohm, één van de Vrienden van Techniek: “Op 6 en 7 oktober 2022 mocht ik voor het eerst helpen met De Techniek Experience op de Onderwijsbeurs in de IJsselhallen in Zwolle. Voor de Vrienden van Techniek is dit een onmisbare plek om ons te presenteren. Hét event in de ruime regio waar jongeren in contact kunnen komen met alle onderwijsorganisaties in Zwolle en Omstreken. Namens de vele techniekbedrijven die lid zijn van de Vrienden van Techniek hebben we twee dagen lang heel veel jongeren kunnen bereiken.”

Zien, beleven, proeven en doenDe Techniek Experience bood op 120 m2 een dynamische ‘Techniek Experience’ met als doelstelling om zoveel mogelijk jongeren en ouders/verzorgers te laten verwonderen over de verschillende mogelijkheden in de technische sector. Linda: “Ook is het doel om hen te informeren over en te enthousiasmeren voor de technische sector. Kortom, een plein in beweging waar de bezoekers van jong tot oud kunnen zien, beleven, proeven en doen!”

Jong kiezen is altijd lastigLinda weet zelf ook nog heel goed hoe het ooit voor haar voelde: “Dat uitdagende moment waarop je een keuze moet maken. Terwijl je werkelijk waar geen enkel idee hebt van wat zich allemaal afspeelt in het “grote volwassen leven van het werken”. Ik kan mij dat zelf nog heel goed herinneren. Zoveel keuze, zoveel vakken en zoveel beroepen. Heel moeilijk om hier een keuze in te maken terwijl je werkelijk geen idee hebt wát je kiest!”

Sluiers van het techniekmysterie oplichtenOm de vele mogelijkheden die techniek voor studie en werk biedt te presenteren, had de VvT een stand op De Techniek Experience tijdens de Onderwijsbeurs. Linda: “Hier lieten we verschillende mogelijkheden van techniek zien en beleven. Een ideaal moment voor heel veel jonge mensen om de sluiers van het mysterie wat techniek eigenlijk ís, een beetje voor hen op te lichten.” Linda kijkt heel positief terug op dit event: “Hoe gaaf was het om deze jongeren bezig te zien met techniek, of ze nou al een keuze gemaakt hebben in deze richting of nog aan het zoeken waren.”

Vraag voor alle bedrijven die deelnemen aan de Vrienden van Techniek…Gestimuleerd door het succes van de deelname van de VvT aan De Techniek Experience heeft Anne-Marie, projectleider van de VvT, een gerichte vraag voor alle bedrijven die deelnemen aan de Vrienden van Techniek: “Wat is er volgens jullie nodig om de jeugd te helpen met een keuze te maken voor een richting in de techniek? En op welke manier moet de Techniek Experience hieraan bijdragen? Wij willen graag op deze manier van betekenis zijn en willen jullie daar actief in betrekken. Ik hoop dat we op deze manier er voor de jongeren kunnen zijn en zo onze techniekbranche een stukje mooier kunnen maken met het nieuwe talent. Heeft u een idee of voorstel? Mailt u dit dan rechtstreeks aan info@vvei.nl

Fotogallerij

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Techniekpact Zwolle lanceert interactieve Techniekkaart

Lees meer »
Vrienden van Techniek

TECHNIEKPACT ZWOLLE ZORGT VOOR VERBINDING, MAAR VOORTBESTAAN OP DE TOCHT

Lees meer »
Samen gaan we het maken!