17 juli 2023 Terugblik bijeenkomst 'Aantrekkelijk werkgeverschap voor technici?!'

In de aankondiging van de bijeenkomst van 4 juli jl. stond een checklist met daarop de criteria voor een mooie bijeenkomst te weten: - Een goede spreker - Een aansprekende locatie - mooie mensen

Wat mij betreft kwam de perfecte combinatie bij elkaar. We zijn gestart met een korte terugblik op de activiteiten van de eerste helft van het jaar o.a. Week van de Techniek, het Makersfestival en onze bijeenkomst met het thema 'Noaberschap' in maart jl. Daarna hebben we vooruitgekeken naar de 2e helft, waarin we o.a. actief aanweizig zijn op de Onderwijsbeurs in de IJsselhallen, een open bedrijvendag en wederom een bijeenkomst met een passend thema gaan organiseren. Speciaal wil ik je erop wijzen dat je nog mee kunt doen op de Onderwijsbeurs, wil je meer weten over het hoe en wat, meld je dan even bij Tom Niens (t.niens@robertpack.nl) of Anne-Marie Smits (annemariesmits@vvei.nl)

De goede spreker: Stephan Corporaal, lector aan de Hogeschool Saxion, die ons meegenomen heeft in de wereld van jongeren die al dan niet nog studerend of net aan het werk zijn en hoe zij tegen een baan en een werkgever aankijken, een mooie spiegel die ons voorgehouden is.

De aansprekende locatie: de koelwaterhal van de voormalige IJsselcentrale. Een hal vol historische techniek en hedendaagse kunst waarin kunsthistoricus Ralph Keuning ons meegenomen heeft. Indrukwekkend zo mooi en divers, zeker de moeite waard om ook nog weer eens naar terug te gaan (I.v.m. de IJsselbi├źnnale 2023 is de locatie te bezichtigen tot en met 17 september 2023.

Als bestuur hebben we ook aandacht voor vernieuwing, niet alleen voor hetgeen wat er om ons heen gebeurt maar ook naar ons als bestuur. We zijn er trots op dat we vijf nieuwe bestuursleden mogen verwelkomen die vijf zittende leden opvolgen. Natuurlijk met veel dank voor de inzet voor degenen die we uitgezwaaid hebben kijken we er ook erg naar uit om met frisse inzet en idee├źn aan de slag te gaan zodat we de komende jaren ook actueel en relevant voor en bij onze opgave kunnen blijven.

En als laatste maar wellicht ook hier zeker zo belangrijk: Mooie mensen: ja ook die waren er, een kleine 40 'Vrienden' met wie we over het thema na hebben kunnen praten maar ook volop hebben kunnen netwerken.

Kortom een zeer geslaagde bijeenkomst.

Namens het bestuur wens ik iedereen alvast een hele fijne vakantie toe en ontmoeten we elkaar na de zomer graag weer.

Matthijs Breel

Fotogallerij

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

MAKERSFESTIVAL IN ZWOLLE EEN GROOT SUCCES

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Input techniek activiteiten regio Zwolle

Lees meer »
Vrienden van Techniek

EERSTE OPEN BEDRIJVENDAG MARSLANDEN SMAAKT NAAR MEER

Lees meer »
Samen gaan we het maken!