We kunnen nu mensen uit het bedrijfsleven een goede stage kunnen aanbieden!

Marinus Roijakkers, opleidingsmanager Deltion College: “Ik heb in de werkgroep gezeten om dit DPP-traject samen op te zetten. De studenten die in dit traject zitten, dienen minimaal 80 uur stage te lopen. Onze rol als Deltion College in het DPP-traject is dat wij een aanbieder zijn voor deze stageplekken. Als ROC plaatsen wij doorlopend stagiaires vanuit onze eigen opleidingen bij erkende leerbedrijven. Bijzonder aan dit traject is dat wij nu mensen uit het bedrijfsleven een goede stage kunnen aanbieden. Deze wisselwerking maakt dit project heel speciaal.”

Belangrijk is dat onderwijs en bedrijfsleven elkaar nodig hebben om over goed geschoold personeel te kunnen blijven beschikken, geeft Marinus aan: “Kijk, er zit heel veel kennis en kunde in het bedrijfsleven. De uitdaging is die te gebruiken in het onderwijs. De kunst is die mensen te vinden voor dit traject die over deze kennis beschikken én anderen opleiden ook heel leuk vinden. Eigenlijk brengen we die twee werelden in dit project bij elkaar. Onze eerste ervaringen met de kandidaten zijn positief. Het krijgen van een stageplek is in ieder geval geen enkel probleem bij de acht ROC’s in de regio Gelderland/Overijssel. De inspanning voor de studenten die uit het bedrijfsleven komen, is pittig, hebben we geconstateerd. Zij zouden nog wel iets meer spreiding willen zien bij de uitvoering van het DPP-traject. Bij de nieuwe groep deelnemers gaan we daar zeker rekening mee houden.”

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

MAKERSFESTIVAL IN ZWOLLE EEN GROOT SUCCES

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Input techniek activiteiten regio Zwolle

Lees meer »
Vrienden van Techniek

EERSTE OPEN BEDRIJVENDAG MARSLANDEN SMAAKT NAAR MEER

Lees meer »
Samen gaan we het maken!