24 oktober 2023 Winnaars Publieksprijs en Vakjuryprijs 'Installatiebedrijf van het Jaar'

Alle drie de winnaars van de publieksprijs Installatiebedrijf van het jaar’ zijn Vrienden van Techniek!

DWT Installatiegroep uit Goes heeft de Vakjuryprijs gewonnen van de Henk & Fred Verkiezing ‘Installatiebedrijf van het Jaar 2023’. De Publieksprijs ging naar Morrenhof-Jansen Installatiebedrijven uit Dalfsen. Beide prijzen werden gisteravond uitgereikt tijdens het Henk & Fred Event in Expo Houten.

Publieksprijs
Het is de eerste keer dat Henk & Fred de Verkiezing ‘Installatiebedrijf van het Jaar’ heeft gehouden. “We hebben de prijs in het leven geroepen om de branche meer in de spotlights te zetten. Installatiebedrijven zijn doorgaans erg bescheiden. We mogen wel wat meer trots zijn op ons mooie vak”, zegt hoofdredacteur Peter Besselink, die verrast was door de vele stemmen. “In de tweede stemronde werd er maar liefst 4.000 keer gestemd en de winnaar daarvan won de Publieksprijs. Deze prijs ging dit jaar naar Morrenhof-Jansen Installatiebedrijven uit Dalfsen, die in totaal 638 stemmen kreeg. De tweede en derde prijs bij de Publieksprijs gingen naar Unica (593 stemmen) en Breman (587 stemmen).

Vakjuryprijs
Bij de Vakjuryprijs werd niet alleen gekeken naar het aantal stemmen, maar werden de tien bedrijven op de shortlist door de jury ook getoetst op de onderdelen ondernemerschap, techniek, organisatie & personeel en financiën. Drie geselecteerde bedrijven gingen daar de strijd met elkaar aan: Den Doorn Totaalinstallateurs uit Giessen, DWT Installatiegroep uit Goes en Van Hout Adviseurs en Installateurs uit Veldhoven. De drie bedrijven werden van tevoren door de jury bezocht en beoordeeld. De jury bestond uit hoofdredacteur Peter Besselink van Henk & Fred, regiomanager Onno van de Ven van Techniek Nederland en accountant Stefan van Maasakkers van Bol Adviseurs.

Voorloper
Hoofdredacteur Peter Besselink: “De uitslag voor de Vakjuryprijs lag erg dicht bij elkaar. Bij Den Doorn scoren ze heel goed op het onderdeel Personeel & Organisatie. Ze hebben een eigen app waar naast verjaardagen ook alle taken en werkformulieren worden gezet. Verder hebben ze een eigen sportschool, voor de vitaliteit van de medewerkers. Van Hout scoorde weer erg goed omdat ze op het gebied van het verduurzamen van gebouwen echt de regierol nemen. Daarvoor heeft het bedrijf met PIM-studio z’n eigen softwaretool ontwikkelt. Maar DWT Installatiegroep uit Goes is dé echte voorloper in de markt. Een bedrijf met een duidelijke focus op het gebied van duurzaamheid. En met hun prefab-afdeling en het inzetten van de hololens spelen ze slim in op het personeelstekort in de branche.”

De feestelijke uitreiking werd afgesloten met een optreden van de bekende volkszanger René Karst. “Een feestje voor de branche”, aldus Peter Besselink. De Henk & Fred Verkiezing ‘Installatiebedrijf van het Jaar’ wordt een jaarlijks terugkerende strijd, waarvan de uitslag ook volgend jaar bekend wordt gemaakt tijdens het Henk & Fred Event (van 17 tot en met 19 september 2024), wederom in Expo Houten.

Actueel Waar werken we momenteel aan?

Door de krachten van regionale bedrijven uit de technische sector en scholen uit het primair-, voortgezet- en technisch beroepsonderwijs te bundelen, is er al veel werk uit onze handen gekomen. Hier lees je waar we momenteel aan werken.

Vrienden van Techniek

Twee nieuwe bedrijven bij de Vrienden van Techniek geven hun visie:

Lees meer »
Vrienden van Techniek

Voortgezet onderwijs, hbo en bedrijfsleven werken samen, doet u mee?

Lees meer »
Samen gaan we het maken!